Duminică agitată în București. La prânz e înmormântată Stela Popescu, seara proteste de stradă cu Dacian Cioloș

Dacian Cioloș stare de pericol

Duminică, 26 noiembrie 2017, se anunță a fi o zi agitată pentru bucureșteni. La orele prânzului va fi înmormântată, la Cernica, marea artistă Stela Popescu, iar seara vor avea loc proteste de stradă, la chemarea organizațiilor civice, a sindicatelor dar și a fostului premier Dacian Cioloș.

Trupul neînsufleţit al Stelei Popescu a fost depus vineri la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, unde prieteni, artişti şi admiratori şi-au luat rămas bun de la marea artistă, în cele două zile de pelerinaj.

Sicriul va fi dus duminică la ora 10,00, de la Teatrul „Constantin Tănase” şi va fi depus, la ora 11,00 în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica, urmând ca la ora 12,00 să aibă loc înmormântarea, potrivit Patriarhiei Române. „Duminică, 26 noiembrie 2017, la ora 10,00, sicriul cu trupul neînsufleţit al regretatei actriţe Stela Popescu va pleca de la Teatrul Constantin Tănase şi va fi depus, la ora 11,00, în biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din incinta Mănăstirii Cernica. Slujba de înmormântare va avea loc la ora 12,00”, transmite Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Proteste de stradă cu Dacian Cioloș

Spre seară, după ce lacrimile se vor fi uscat, bucureștenii ies din nou în Piața Victoriei. Noi manifestaţii sunt anunţate pentru duminică seară în Bucureşti şi în zeci de oraşe din țară.

42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa, dar și fostul premier Dacian Cioloș i-au chemat pe români să ceară în stradă retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Proteste sunt programate duminică, de la ora 18,00, în Bucureşti şi în aproape 80 de oraşe, precum şi în străinătate, la Milano, Zurich, Birmingham şi Paris. În Capitală, manifestanţii vor pleca din Piaţa Victoriei la ora 19,30 în marş către Parlament, cu mesajele „Nu scăpaţi!”, „Demisia!”.

„PSD-ALDE a intrat cu viteză în ultima fază pentru adoptarea legilor Justiţiei: calendar accelerat în Parlament, mobilizare masivă în comisii, forţarea procedurilor parlamentare. Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este că România ajunge să fie un stat capturat”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Semnatarii apelului lansat pe Facebook, între care se numără Platforma România 100 a lui Dacian Cioloș, Corupţia Ucide, Centrul Român pentru Politici Europene, Freedom House, spun că România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară şi tăierea salariilor bugetarilor din 2010.

„Confiscarea politică a sistemului de justiţie, capturarea statului de către o mafie politică care slăbeşte legislaţia anticorupţie pentru a scăpa de răspundere penală, războiul politic şi instituţional declanşat de Guvern împotriva societăţii civile, atacurile majorităţii parlamentare împotriva aliaţilor din NATO şi UE, haosul fiscal şi deprecierea accelerată a leului, creşterea preţurilor şi a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene şi NATO. Consecinţele deciziilor guvernamentale de astăzi ne vor urmări pentru zeci de ani, ne vor plasa în sfera autoritarismului politic, a jafului banilor publici, a impunităţii politicienilor şi a sărăciei”, se arată în apel.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.