Guvernul Dragnea 2.0 poate să „muncească pentru țară” chiar de vineri! „Cabinetul Tudose, o bătaie de joc”, acuză Opoziția

Dragnea PSD amnistie fiscală

Guvernul Tudose, numit de mulți „Guvernul Dragnea 2.0” ar putea depune jurământul chiar azi, dacă totul merge „șnur”. În timp ce premierul desemnat, Mihai Tudose, spune că e „hotărât să muncească pentru țară”, opoziția critică Guvernul, pe care îl consideră „o rușine”

Plenul reunit al Parlamentului a fost convocat joi, la ora 15.00, pentru dezbaterea şi votarea noului Guvern condus de Mihai Tudose. Miniştrii sunt programați la audieri în comisiile de specialitate începând cu ora 8:00. Fiecare ministru va avea la dispoziţie 30 de minute pentru prezentarea programului său şi pentru întrebări.

Ultimele audieri sunt programate să se încheie la ora 14:00. Premierul desemnat Mihai Tudose este așteptat în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților de la ora 15:00, unde îşi va prezenta programul de guvernare şi va cere votul de încredere al parlamentarilor.

După vot, care este estimat să dureze cel mult trei ore, noul Cabinet Tudoseva fi aşteptat la Palatul Cotroceni pentru depunerea jurământului, potrivit programării făcute de conducerea Parlamentului.

Orban: „e o bătaie de joc la adresa oamenilor”

Tudose
Ludovic Orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat că este „o ruşine” pentru partidul de guvernământ că se prezintă cu un asemenea candidat de prim-ministru şi cu o asemenea listă de miniştri pentru viitorul guvern.

Este o ruşine pentru partidul de guvernământ că se prezintă cu un asemenea candidat de prim-ministru şi cu o asemenea listă de guvern. Este o bătaie de joc la adresa oamenilor care au sperat, care au avut încredere în promisiunile electorale pe care le-au făcut şi care văd astăzi, la nici şase luni de la alegeri, că, de fapt, partidul de guvernământ îşi bate joc de oameni. (…) N-aş fi crezut că după ce au fost declaraţi repetenţi chiar de conducerea partidului, să fie repuşi în funcţie aproape integral aceiaşi miniştri”, a spus Ludovic Orban.

PMP nu votează Guvernul Tudose

Tudose
Valeriu Steriu, președintele executiv al PMP

Președintele executiv al PMP Valeriu Steriu a afirmat că partidul pe care îl conduce nu va vota Cabinetul Mihai Tudose. El a afirmat că unul dintre motive este și acela că „noul” guvern este format, în mare parte, din aceeași miniștri care au nu au avut rezultate bune chiar în evaluarea PSD.

Grupul PMP cu siguranță nu va vota acest Cabinet. Vom face front comun în opoziție. Nu suntem deloc satisfăcuți, mai ales că noi am avut o propunere de premier foarte bun pe linia actuală modernă de prim-miniștri, europarlamentarul Siegfried Mureșan. În mare, vorbim de aproape aceiași miniștri și paradoxul este că vorbim despre miniștrii care în vechiul lor cabinet Grindeanu nu au îndeplinit propriul lor scor de la evaluare, pentru că evaluarea respectivă nu a fost în curtea prim-ministrului, cât a fost în curtea miniștrilor”, a afirmat Steriu, citat de Agerpres.

Mihai Tudose, hotărât să muncească pentru țară

Premierul desemnat a declarat că a fost desemnat să muncească pentru țară, subliniind că prioritatea sa va fi implementarea programului de guvernare. El spune că nu consideră că nominalizarea sa pentru funcţia de şef al Guvernului este un premiu.

Vă spun şi cu acest prilej că nu am sentimentul că am câştigat un premiu, ci dimpotrivă, am fost desemnat (…) să mă duc să muncesc pentru ţară. Prioritatea va fi implementarea programului de guvernare cu un control politic – şi nu mă ascund de aşa ceva – foarte strict, aproape săptămânal pentru început, până recuperăm întârzierile. (…) Vom implementa câteva măsuri noi la care s-a lucrat în ultimele două săptămâni tot pentru a recupera anumite sume care astăzi au potenţial de a ne crea probleme în îndeplinirea programului. De acum, toţi membrii Guvernului vor raporta ceea ce fac în primul rând prin fapte şi nu doar prin declaraţii”, a spus Tudose.

Premierul desemnat Mihai Tudose a ținut să spună explicit că nu are nicio legătură cu SRI. „Nu am avut nicio legătură de colaborare în acest sens cu Serviciul Român de Informații. Nici nu am. (…) nu am trecut niciodată că sunt angajat, dovadă stau și declarațiile de avere depuse, unde nu apar niciodată sume încasate de la acel serviciu”, a afirmat Mihai Tudose.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here