Guvernul Sorin Grindeanu, anunțat de Liviu Dragnea. Peste 20 de ministere și opt miniștri femei

Grindeanu
Sorin Grindeanu, premierul desemnat să conducă guvernul gândit de Liviu Dragnea

Lista noului Cabinet este gata, urmând ca acesta să aibă în componență opt femei, iar patru ministere vor fi alocate ALDE, a declarat luni liderul PSD Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților.

El a precizat că lista noului Cabinet va fi prezentată spre aprobare marți, în reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD. La fel va fi și în cazul ALDE, care se va reuni la rândul său, tot marți, în forurile de conducere, menționează Agerpres.

ALDE va primi patru portofolii

Dragnea
După ce a câștigat detașat alegerile, PSD va guverna împreună cu ALDE

Dragnea a spus că a terminat luni negocierile cu ALDE pe ministerele pe care le vor prelua.
Întrebat câte ministere vor reveni ALDE, Liviu Dragnea a spus că patru. „Mâine o să ne auzim, o să ne transmită care sunt propunerile dumnealor, pentru că ele trebuie acceptate de premierul desemnat, o să știe și dumnealor care sunt propunerile noastre, înainte de a intra în CExN. Dar o discuție de principiu cu colegii de la ALDE am avut. Negocierea cu ALDE s-a terminat astăzi cu ministerele pe care le vor prelua în responsabilitate colegii de la ALDE, iar pe cele care vor fi gestionate de PSD, aceste propuneri vor fi făcute mâine„, a spus liderul PSD.
În ceea ce privește numărul de femei din viitorul Guvern, Dragnea a arătat că cel mai probabil vor fi opt, din peste 20 de ministere.

Apar noi ministere

Dragnea a confirmat că structura viitorului Guvern se va schimba, urmând să apară noi ministere precum cel al turismului sau un minister al IMM-urilor, mediului de afaceri și antreprenoriatului. „Sunt câteva domenii la care am ținut foarte mult, care vor fi scoase în evidență ca minister de sine stătător, domenii necesare, care pot determina o creștere economică în zona respectivă, unde este foarte mult potențial și care, din păcate, mulți ani de-a rândul au fost la ‘și altele’ (…) și din cauza asta România a pierdut. Sunt și domenii sensibile și dau un exemplu — Ministerul Turismului. Toți spunem că avem potențial turistic foarte mare, dar turismul a fost plimbat pe la foarte multe ministere”, a arătat Dragnea, citat de Agerpres.

Se reînființează ministerul Apelor și Pădurilor

„Din punctul meu de vedere, trebuie să începem în România un mare program de reîmpădurire. Toți știm ce s-a întâmplat cu pădurile din România. ‘Pădurile’ au fost plimbate când la Agricultură, când la Mediu, au fost la ‘și altele’ și e un domeniu atât de sensibil, un domeniu care este practic de siguranță națională și am ținut să fie un minister de sine stătător”, a argumentat liderul social-democraților.
Potrivit acestuia, „a fost mare haos” și în gestionarea resurselor de apă din România.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here