Primul cutremur în coaliție! Liviu Dragnea mârâie la copreședintele ALDE Daniel Constantin

ALDE

Ziua de miercuri a consemnat primul cutremur în coaliția PSD-ALDE.  Liviu Dragnea, liderul PSD,  a declarat că l-au supărat foarte tare afirmațiile copreşedintelui ALDE Daniel Constantin, potrivit cărora în Guvern există o discuţie pe tema introducerii unor impozite diferenţiate pentru anumite tipuri de venituri, adică o posibilă introducere a impozitării progresive din 2018.

Daniel Constantin este vcepremier și ministru al Mediului.

Vicepremierul ALDE, tras de urechi

După ce Daniel Constantin a vorbit despre posibilitatea reintroducerii impozitării progresive, Dragnea i-a transmis, mai întâi, copreşedintelui ALDE, un mesaj prin intermediul presei: „Domnul Daniel Constantin ar trebui sa vorbească despre probleme de la Ministerul Mediului“. Dragnea a insistat că vicepremierul Daniel Constantin nu a avut niciun fel de calitate să vorbească de impozitarea progresivă, apoi a „îndulcit” tonul, spunând că partenerul din ALDE nu a vorbit, desigur cu rea intenţie. Cu toată „înțelegerea” manifestată de liderul PSD, admonestarea a fost, în continuare categorică: „Poate spune (Daniel Constantin – n.n.) aceste lucruri la ALDE, când au şedinţă de partid. În coaliţie se respectă programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună. Pe mine m-a supărat foarte tare acea declaraţie. Eu am sperat că toată lumea înţelege că acest program de guvernare, care e făcut la rigoare, să fie respectat“.

Potrivit informațiilor apărute în presă, Daniel Constantin s-ar afla la schi în Austria, iar celălalt copreşedinte al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost „surprins” pe o plajă din Dubai.

LĂSAȚI UN MESAJ