Dovada! Chiar Nicușor Dan i-a târât în judecată pe locatarii blocului din Maria Rosetti

Nicușor Dan
Nicușor Dan i-a chemat în judecată pe locatarii blocului din Maria Rosetti

Ziarul Cetățeanul demontează minciunile candidatului Alianței USR PLUS și PNL la Primăria Capitalei. Nicușor Dan a pretins că nu el a târât în judecată peste  70 de bucureșteni, proprietari de apartamente într-un bloc din strada Maria Rosetti, căruia deputatul-activist vrea să-i anuleze autorizația de construire. În realitate, chiar el i-a cerut judecătorului să-i cheme în proces pe bucureșteni.

Aflat în campanie electorală, Nicușor Dan pozează în apărătorul bucureștenilor. Cu imaginea șifonată serios în urma jocurilor pe care le face în instanțele de judecată, jocuri ale căror victime sunt tocmai bucureștenii, Nicușor Dan vrea s-și spele imaginea.

Într-un interviu pentru Gândul, el a susținut că nu i-a chemat în judecată pe locatarii din Maria Rosetti 38.

Ziarul Cetățeanul prezintă dovada ipocriziei lui Nicușor Dan, care îi arată adevărata față.

CITEȘTE ȘI Revoltător. Nicușor Dan îi dă în judecată pe bucureșteni! Locatari târâți prin tribunale de „Salvați Bucureștiul”

Locatarii, aduși la Tribunal la cererea lui Nicușor Dan, falsul președinte al „Salvați Bucureștiul”

Până să-i târească în tribunal pe locatarii blocului, deputatul și asociațiile pe care le controlează pierduseră toate procesele intentate constructorului imobilului din Maria Rosetti 38.

Pe 11 ianuarie 2019, la mai bine de cinci ani de la recepția blocului, chiar activistul-deputat Nicușor i-a cerut judecătorului să introducă în calitate de pârâți toți proprietarii de apartamente din bloc, într-un al patrulea dosar, prin care candidatul USR PLUS și PNL cere anularea autorizației de construire. „Vă rugăm să puneți în discuția părților necesitatea introducerii în cauză a persoanelor indicate în tabel (n.r. anexat de Nicușor Dan) titulari ai drepului de proprietate sau ale altor drepturi reale asupra unităților care formează clădirea din strada Maria Rosetti nr. 38”, a scris Nicușor Dan cu mâna lui în cererea depusă la Tribunal.

Nicușor Dan
Nicușor Dan i-a târât în judecată pe locatarii blocului din Maria Rosetti

Ipocrizia atinge și granițele falsului. La data la care i-a chemat în judecată pe bucureșteni, Nicușor Dan NU era președintele asociației Salvați Bucureștiul, așa cum a menționat în solicitarea adresată instanței.

CITEȘTE ȘI Bucureștenii, după ce Nicușor Dan a vorbit despre demolarea blocului lor: „Numai Ceaușescu mai dărâma casele oamenilor!

De ce nu a înscris Nicușor Dan litigiile la Cartea Funciară

Ipocrizia lui Dan nu s-a oprit aici. În interviu, el a pretins că locatarii au fost mințiți înainte de a cumpăra, constructorul omițând să treacă litigiile la Cartea Funciară.

„Am chemat în judecată primăria sectorului 2 și dezvoltatorul. Fără să prevină cumpărătorii, ce trebuia să facă și dezvoltatorul și notarul, în Cartea Funciară nu a existat o mențiune. Nimeni nu i-a prevenit când au vândut. Pentru că s-au schimbat proprietarii, ei au trebuit să vină la discuții cu noi”, a declarat Nicușor Dan.

Fals! Cumpărătorii nu au fost mințiți, cât timp dezvoltatorul a câștigat pe bandă rulantă procesele cu asociațiile controlate de activist.

Dacă, într-adevăr, i-ar fi păsat de cei care vroiau să cumpere apartamente în acel bloc, chiar Dan putea să înscrie litigiul la Cartea Funciară. Deputatul-activist nu a făcut-o însă pentru ca să nu se expună la plata unor daune uriașe. După câștigarea proceselor, dezvoltatorul s-ar fi îndreptat împotriva sa, pentru a cere daune.

CITEȘTE ȘI Nicușor Dan, obligat de judecători să plătească despăgubiri-record

Nicușor Dan a pierdut toate procesele, dar continuă să amenințe locatarii

Asociația „Salvați Bucureștiul” a chemat în judecată toți proprietarii de apartamente după ce a pierdut toate procesele de până acum cu constructorul clădirii din strada Maria Rosetti 38, astfel:

* Suspendarea autorizație de construire (dosarul nr. 400/3/2013) – cererea a fost respinsă ca neîntemeiată;

* Cerere de ordonață președințială pentru sistarea lucrărilor de construire (dosarul nr. 628/300/2013) respinsă ca neîntemeiată;

* Dosarul nr. 30811/3/2014 al Tribunalului București – Secția a II-a Contencios administrativ și fiscal, prin care ASOCIATIA SALVATI BUCURESTIUL si respectiv ASOCIAŢIA PENTRU CONSERVAREA INTEGRATĂ A PATRIMONIULUI NATURAL ŞI CULTURAL au solicitat anularea Planului Urbanistic de Detaliu (P.U.D.) pentru strada Maria Rosetti nr. 38 – acțiune respinsă, în al doilea ciclu procesual.

CITEȘTE ȘI Lui Nicușor Dan îi crește nasul. Pinochio pierde procesele pe bandă rulantă

A început să-i crească nasul

Nicușor Dan

Nu e prima oară când șeful „Salvați Bucureștiul” spune gogoși. Deputatul-activist se laudă frecvent cu procesele câștigate în instanță cu administrația publică, dar în realitate deputatul-activist și asociația pe care o conduce – Salvați Bucureștiul au ajuns ciuca bătăilor în instanțele de judecată.

Reporterii Cetățeanul au făcut, recent, o analiză a proceselor asociației Salvați Bucureștiul, cea cu care deputatul-activist hărțuiește în instanță deopotrivă autorități administrative și dezvoltatori imobiliari, sub pretextul salvării Bucureștiului.

Rezultatul acestei analize este cu totul surprinzător! Candidatul liberal la Primăria Capitalei nu a câștigat cu asociația sa decât 13 dintre ultimele 91 de „dosare-mamă” pe civil și pe contencios administrativ afișate pe portalul instanțelor (fiecare dintre acestea a durat chiar și ani de zile, cu zeci de termene), Dan târând investitori, primării dar și oameni de rând – simpli locatari în blocuri, prin toate instanțele posibile.

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Activistul Nicușor Dan apără penalii, sperie pensionarii

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here