„Dottore” Negoiță a tăiat 10 milioane din bugetul pentru școli și i-a dat la spații verzi

Negoiță
A tăiat bani de la școli și i-a dat pe .. spații verzi”

În şedinţa de luni a consiliului local al sectorului 3, s-a aprobat, la propunerea primarului Robert Negoiţă, o rectificare bugetară scandaloasă. Primarul a tăiat 10,85 milioane de lei din banii dedicaţi școlii și a mărit, cu aproape 12 milioane de lei, bugetul pentru întreținerea spațiilor verzi.

La revolta cetățenilor, Negoiță a dat de înțeles că, în acest an, a făcut totul pentru educație.

A „păcălit” școala încă o dată

Robert Negoiță i-a convins pe consilierii locali ai Sectorului 3 să taie bani de la învățământ (domeniu în care a recunoscut că a plagiat) și să-i dea la spații verzi (unde a fost declarat campion la cheltuirea banilor publici, de către Curtea de Conturi)! Zis și făcut – cu o simplă ridicare de mână, consilierii de la sectorul 3 au aprobat, încă o dată, mazilirea intereselor școlii în favoarea contractelor despre care unii spun că ar fi dați, deseori, „cu dedicație”. Astfel au fiost tăiați 10,85 milioane de lei din banii școlilor și a fost crescut, cu 11.970.000 de lei bugetul pentru „întreţinerea grădinilor publice, parcurilor, zonelor verzi”.

Certat de alegători, Robert Negoiță a răspuns cetățenilor, pe pagina de socializare, că a terminat investițiile în școli și că trebuia să cheltuiască banii, în altă parte: „Stimate domn, despre ce vorbiți? Sau oare nu vedeți școlile din Sectorul 3? Toate reabilitate și modernizate! Și gradinițele și construcția de săli de sport și de complexuri sportive. Și faptul că avem cele mai multe burse. În plus, și în acest an, așa cum facem în fiecare, am finanțat tot necesarul solicitat de către școli. Dar nu vi se pare normal ca banii care oricum nu ar fi fost folosiți să ajungă undeva unde e nevoie?”, susține Robert Negoiță, fără a face vreo referire la nevoia de locuințe pentru tineri sau la spitalul promis în campania electorală din 2012!

Sectorul 3, campion la cheltuieli pentru spații verzi

Negoiță
Cum a luat banii de la învățemânt (sus) și i-a dat la parcuri (jos)

Sectorul 3 al Capitalei iese de departe în evidenţă la nivelul Capitalei, pentru irosirea banilor publici pe amenajarea spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă, arată un raport al Curţii de Conturi. Primăria condusă până în 2012 de Liviu Negoiţă (PDL), apoi de Robert Negoiţă (PSD), este campioana pe Bucureşti la plăţi ilegale pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi, cu aproape 8 milioane de lei plătite în mod ilegal. În total, în perioada 2007-2014, în sectorul 3 s-au cheltuit aproximativ 230 de milioane de euro pe aceste obiective, cel mai mult dintre toate sectoarele Capitalei. Iată câteva detalii suplimentare:

  • Bulevardul Unirii a fost reamenajat parţial ilegal, pe 7 milioane de euro doar în 2014, cu tot cu spaţii care nu intrau în jurisdicţia sectorului;
  • Sute de bănci noi, de 700.000 de euro, puse de Liviu Negoiţă, au fost scoase din uz de Robert Negoiţă după doar un an;
  • Au fost plantaţi arbuşti care s-au uscat rapid sau pe care s-au plătit sume exorbitante, mai mari de 100 de ori decât în anii precedenţi
  • Primăria sectorului 3 a cheltuit cei mai mulţi bani din toată Capitala, pe amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă, însă de multe ori a ieşit în evidenţă prin irosirea banilor publici în aceste domenii, arată un raport al Curţii de Conturi privind cheltuirea banilor publici pe amenajări peisagistice şi de spaţii verzi, la nivelul Bucureştiului;
  • Tot Curtea de Conturi a anunțat că s-au cheltuit ilegal aproape 2 milioane de euro în anul 2013, sub mandatul lui Robert Negoiţă, banii fiind recuperaţi după auditul Curţii – 3 milioane de lei au fost decontaţi în 2013 pentru acoperirea cu gazon a unor suprafeţe mai mari decât cele reale, pentru plantarea unui număr de arbuşti şi trandafiri mai mic decât cel facturat sau pe decontarea de două ori a aceloraşi lucrări. La fel, în cazul a 4,5 milioane lei, plată dublă pentru aceeaşi prestaţie, arbuşti plătiţi, dar nelivraţi, precum şi supradimensionarea notei de plată a lucrărilor de decolmatare şi întărire a malurilor la lacurile din parcul IOR (Titan).

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. Rezolvarea este simpla: sa dea inapoi catre scoli, banii destinati scolilor dar, din averea proprie, si cu un surplus echivalent cu suma „mutata” spre spatiile verzi! Iar procedura asta sa ramana lege executorie pentru oricine va mai incerca astfel de „manevre” in ceea ce priveste sanatatea, educatia si protectia sociala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here