Dosarul Colectiv – începe procesul la Judecătoria Sectorului 4! Tribunalul Bucureşti a respins contestaţiile patronilor clubului

Tragedia din clubul Colectiv, Colectiv Instructajul de protecție a muncii

Tribunalul Bucureşti a respins joi toate contestaţiile şi excepţiile formulate în Dosarul Colectiv şi dispune începerea judecării cauzei, Judecătoria Sectorului 4 urmând să stabilească primul termen.

Dosarul Colectiv, în care sunt judecaţi pentru ucidere din culpă patronii clubului Colectiv şi administratorii firmei care au instalat artificiile folosite în seara concertului din 30 octombrie 2015, a ajuns în instanţă în 28 aprilie 2016 şi, după aproape şase luni în care a fost în procedură de cameră preliminară, Judecătoria Sectorului 4 a dispus începerea judecării pe fond, respingând toate excepţiile privind regularitatea actului de sesizare a instanţei şi legalitatea administrării probelor.

Tribunalul București a respins contestațiile

Dosarul ColectivDecizia a fost contestată de inculpaţi la Tribunalul Bucureşti, care joi a respins definitiv toate contestaţiile, apreciind că acestea sunt nefondate şi că dosarul nu trebuie retrimit procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru refacerea rechizitoriului. Hotărârea Tribunalului Bucureşti este definitivă, astfel că Judecătoria Sectorului 4 urmează să stabilească primul termen de judecare pe fond în dosarul Colectiv.

La dosar vor fi menţinute toate probele depuse de procurori, printre care imagini video înregistrate în seara zilei de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv, expertize în incendii şi construcţii, procese-verbale de redare a imaginilor şi de redare a unor convorbiri telefonice.

„Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Anastasescu George Alin, Gancea Paul Cătălin, Mincu Costin, Niţă Daniela Ioana, Zaharia Viorel, SC Colectiv Club SRL, SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL şi Niţă Cristian Mihai, urmând ca termenul de judecată să fie stabilit după rămânerea definitivă a prezentei încheieri, la acelaşi moment urmând a se dispune citarea inculpaţilor şi a părţilor civile (rude şi aparţinători ai celor 64 de victime decedate, 20 de persoane vătămate în raport de care s-a pus în mişcare acţiunea penală, unităţi spitaliceşti şi instituţii publice)”, arăta Judecătoria Sectorului 4 în decizia din 7 octombrie, pronunţată în cameră de consiliu.

Pe 28 aprilie 2016, procurorii Parchetului General i-au trimis în judecată pe patronii clubului Colectiv, pe administratorii firmei care au instalat artificiile folosite în seară concertului din 30 octombrie 2015 şi pe unul dintre pirotehnicienii acestei firme care a fost prezent în club. Aceştia sunt acuzaţi de ucidere din culpă în formă agravată, vătămare corporală din culpă în formă agravată şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. În plus, patroana firmei de artificii va fi judecată şi pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

De asemenea, SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL au fost trimise în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în formă agravată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.