DOCUMENTE Cum negocia vânzarea sașilor Constantin Anghelache, unchiul primarului Robert Negoiță

Constantin Anghelache

Publicarea, de către Cetățeanul.net, a articolului „Negustorul de sași al Securității era Anghelache, unchiul primarului Robert Negoiță! Ce spune Iohannis?” a declanșat un viu interes în rândul cititorilor. Dezvăluirile noastre, potrivit cărora fostul președinte al clubului Dinamo, Constantin Anghelache (unchiul, potrivit presei, al primarului Robert Negoiță și al fratelui acestuia, Ionuț Negoiță), a fost securistul-șef care a vândut, cu sute de milioane de mărci, sașii și șvabii către RFG, au fost vehement negate de către acesta. Prezentăm documentele care arată cum negocia vânzarea românilor etnici germani, Constantin Anghelache „unchiul” primarului Robert Negoiță.

Maiorul Gelu Eftimie este Constantin Anghelache

Constantin Anghelache
Constantin Anghelache este unul și același cu maiorul George Eftimie, șeful compartimentului Aport Valutar Special din Securitatea Statului

Constantin Anghelache 2Nu am auzit în viaţa mea despre aşa ceva. Nu cunosc subiectul, este o mare prostie. Nu vreau să comentez mai mult pentru că nu-mi pierd vremea cu tâmpeniile!”, a declarat Anghelache pentru Gazeta Sporturilor. În realitate însă, Constantin Anghelache a fost identificat de CNSAS, ca fiind unul și același cu maiorul Gelu Eftimie, șeful Direcției pentru Aport Valutar Special din Securitatea lui Ceaușescu, cel care negocia direct cu reprezentatul RFG – avocatul Heinz-Gunther Husch, alias „Eduard”. Cercetătorii Consiliului Național pentru studierea Arhivelor Securității sunt categorici în acest sens: „La inceputul anului 1986 maiorul Anghelache Constantin („Gelu Eftimie”) l-a înlocuit pe colonelul Stelian Andronic la conducerea Compartimentului A.V.S., la întâlnirea din martie preluându-l în legatură pe „Eduard”. Noul interlocutor i-a fost prezentat lui „Eduard” drept consilier ministerial dr. Anghelache. Schimbarea nu pare să fi afectat în vreun fel negocierile pe canalul confidențial, acestea urmându-și cursul imprimat în perioada anterioară”.

Primarul sectorului 3 nu a condamnat, încă, acțiunile „unchiului”

Constantin AnghelachePână la această oră, nimeni din anturajul președintelui Klaus Iohannis nu a comentat oficial dezvăluirile Cetățeanul.net, dar președintele României s-a arătat mereu foarte sensibil asupra modului în care etnicii germani au fost tratați de comuniști. Nici Robert Negoiță, primarul sectorului 3, și nepotul, cum l-a prezentat presa, al securistului – „negustor de sași” nu s-a dezis în vreun fel de acțiunile condamnabile ale „unchiului” Constantin Anghelache. O reacție a primarului este mai mult decât necesară, spun sursele Cetățeanul.net, cât timp acesta ar negocia în secret, chiar cu anturajul președintelui Klaus Iohannis, pentru desemnarea, de către liberali, a unui contracandidat comod la Primăria Sectorului 3 pentru alegerile din 2016.

Citiți cum negociau samsarii Securității ceaușiste vânzarea sașilor și șvabilor

Prezentăm în continuare aspecte concrete din negocierile prin care Constantin Anghelache, alias maior Gelu Eftimie negocia, aproape precum negustorii de sclavi, vânzarea de români etnici germani către o altă țară – Republica Federală Germania . Facem precizarea că documentele, copii autentice ale actelor din arhiva CNSAS sunt reproduse din cartea lansată chiar de către CNSAS la Editura Enciclopedică. Citiți în continuare aspecte ale celei mai rușinoase afaceri a regimului comunist din România – vânzarea propriilor cetățeni. Pentru conformitate, Constantin Anghelache este „G”, iar negociatorul RFG, avocatul Heinz-Gunther Husch, este „E”.

Constantin AnghelacheConstantin AnghelacheConstantin Anghelache

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*