joi, iunie 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalDOCUMENT Procurorii DNA pe urmele primarului USR al Brașovului! Autorizație de construire...

DOCUMENT Procurorii DNA pe urmele primarului USR al Brașovului! Autorizație de construire ilegală pentru vila lui Allen Coliban

-

Sloganul de campanie al USR – „Fără penali în funcții publice!” pălește pe zi ce trece. Primarul USR al Brașovului Allen Coliban a primit o nouă lovitură de la DNA. Procurorii îl cercetează după ce și-a dat singur o autorizație de construire nelegală.

Pe 23 aprilie 2024 DNA a redeschis urmărirea penală împotriva primarului Coliban. Ancheta cercetează posibile abuzuri în serviciu legate de emiterea autorizațiilor pentru consolidarea unui imobil ce aparține primarului. Coliban a vrut să își tragă o vilă într-o zonă istorică, mutilând aspectul arhitectonic al centrului vechi al Brașovului și nesocotind o serie întreagă de texte de lege.

CITIȚI ordonanța procurorilor DNA la finalul acestui articol

Primarul USR Allen Coliban, cercetat pentru abuz în serviciu

Culmea ironiei, primarului Coliban, al cărui partid apără activismul, i s-a tras tot de la… activiști. Mai exact, de la Asociația „Salvaţi Circulaţia în Scheii Braşovului”, care l-a reclamat pe primarul #Rezist la Parchet, pentru mai multe fapte de abuz în serviciu.

În prima fază, plângerea a fost clasată de procurori, printr-o ordonanță din 23 februarie anul acesta.

Ulterior, soluția parchetului a fost contestată, iar DNA a reluat cercetările. Noua ordonanță care îl vizează pe primarul USR Allen Coliban a fost emisă pe 23 aprilie 2024.

„Dispune infirmarea parțială și din oficiu a ordonanței dispusă în data de 23.02.2024, în dosarul nr. 64/P/2022, redeschiderea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prev. de art 13.2 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin.1 Cod Penal (emiterea certificatului de urbanism nr. 1936/30.07.2020), de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prev. de art 13.2 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin.1 Cod Penal (emiterea autorizației de construire nr. 373/4.08.2022) și de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prev. de art 13.2 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin.1 Cod Penal (emiterea avizului DJC Brașov nr. 72/11.04.2022), precum și continuarea cercetărilor în acord cu cele menționate în expozitiv”, se arată în ordonanța procurorilor anticorupție.

Coliban ar fi încălcat regimul de înălțime atunci când și-a mărit casa  cu un etaj

În sesizarea depusă la DNA, Asociația Salvați Circulația în Scheii Brașovului a arătat că, deși reglementările urbanistice prevăd că în zona respectivă înălțimea imobilului nu poate fi în zona respectivă  mai mare cu mai mult de 50 cm față de acoperișul caselor vecine, Coliban și-a autorizat propria casă cu 4 m mai înaltă decât cele învecinate și fără niciun metru pătrat de spațiu verde.

FOTO Salvambrasovul.ro

Totodată, acoperișul vilei primarului, din strada Piatra Mare, iese din consolă, peste domeniul public și îngreunează accesul autospecialelor ISU către sediul instituției.

De asemenea, primarul, viceprimarul USR Flavia Boghiu și mai mulți funcționari din Primărie și din Direcția Județeană de Cultură Brașov au fost acuzați că au emis autorizația de construire cu încălcarea prevederilor legale. Documentul permitea etajarea, recompartimentarea și consolidarea imobilului deținut de Allen Coliban.

Asociația Salvați Circulația în Scheii Brașovului a mai susținut, la DNA, că primarul nu ar fi făcut declarații complete cu privire la imobilul pe care îl deține, pentru a obține un impozit mai mic – ar fi ascuns că imobilul are și demisol.

Coliban ar fi încercat să paseze responsabilitatea în sarcina partenerei sale, astfel că imobilul a fost dat în plată Cameliei Clem. Așa-zisa „dare în plată” este la rândul ei cercetată de către procurori, a dezvăluit presa.

„Famiglia” USR de la Brașov și afacerile de milioane de euro prin „fundații de evenimente”

Mandatul primarului USR al Brașovului, Allen Coliban, a fost marcat de nenumărate scandaluri, care i-au adus pe brașoveni în pragul disperării. De la afaceri de milioane prin „fundații de evenimente” organizate de partenera lui Coliban, plagierea unor proiecte urbane, falsificarea CV-ului, până la plata unor indemnizații de handicap pentru persoane care au decedat cu mult timp în urmă – de toatea acestea este acuzat primarul USR al Brașovului.

Allen Coliban și partenera sa, Camelia Clem, au fost acuzați de deturnare de fonduri publice prin sponsorizări pentru diverse festivaluri, inclusiv Festivalul AFECT, a dezvăluit presa. Clem a lansat festivalul prin Fundația Hera la scurt timp după ce Coliban a devenit primar. Printre asociați se numără Victor Ilie, deputat USR, cunoscut pentru susținerea legalizării consumului de droguri!?!

Procurorii investighează utilizarea gratuită a domeniului public și a instituțiilor culturale pentru festivaluri, precum și presiunile pentru obținerea autorizațiilor de construire. Sponsorizările veneau de la dezvoltatori imobiliari și companii care aveau nevoie de favoruri administrative, relatează presa.

Procurorii brașoveni ar fi deschis două dosare penale legate de utilizarea gratuită a domeniului public al Municipiului Brașov pentru festival, desfășurat în locații centrale precum Piața Sfatului și Parcul Nicolae Titulescu. Totodată, Agenția Națională de Integritate (ANI) investighează semnarea de către Coliban a acordului care permitea Fundației Hera să folosească aceste spații publice.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Comisia Europeană, palmă pentru România: Nu îndeplineşte criteriile pentru a adera la zona euro!

0
Comisia Europeană a publicat, miercuri, raportul ei de convergenţă, în care evaluează progresele realizate de Bulgaria, de Cehia, de Ungaria, de Polonia, de România şi de Suedia în direcţia aderării la zona euro. CITEŞTE ŞI: Burduja: Comisia Europeană a...