UPDATE Prefectul de Ialomița, singurul din România care plătește TVA la bonuri de masă, CAS și contribuții la șomaj. PER Ialomița îi cere demisia

Ialomița
Prefectul de Ialomița Petre Gigi (stânga) face de râs guvernarea tehnocrată coordonată în teritoriu de ministrul de interne Dragoș Tudorache (dreapta)

De un an de zile, Gigi Petre plătește ilegal TVA la bonuri de masă, la asigurările de sănătate și contribuții la șomaj, controversatei firmei salubritate Polaris Constanța, firmă menționată în scandalurile de corupție în care a fost implicat Radu Mazăre, fostul primar al Constanței.

Din cauza, cel mai probabil a incompetenței subalternilor, prefectul de Ialomița a stârnit râsul curcilor, dar și al Curții de Conturi.

UPDATE Urmare a publicării dezvăluirilor de mai jos, Iuliana nache, candidatul la Camera Deputaților a Partidului Ecologist Român, filiala Ialomița a solicitat demisia de onoare a prefectului Județului Ialomița, „tehnocratul” Gigi Petre. Puteți citi comunicatul de presă la sfârșitul acestui articol

Contractul „de Gîgă” semnat în Ialomița de Petre Gigi

Pe 30 decembrie 2015, Petre Gigi a semnat un contract de salubrizare a birourilor Prefecturii Ialomița cu firma Polaris M Holding Constanța. Altfel de o valoare mică, contractul insultă, de-a dreptul, Codul Fiscal și toate prevederile legilor economice în vigoare!

Ialomița
Calculul a fost semnat de prefect și viat de „Controlul Financiar Preventiv”!

Contractul prevede plata unei sume modice lunare către Polaris Holding, puțin peste 4000 de lei, dar justificarea sumei plătite va aduce, cu siguranță, sancțiuni serioase din partea Curții de Conturi. Cetățeanul.net vă prezintă modul ilegal în care prefectul înțelege să justifice plata. După cum puteți vedea pe primul rând al justificării cheltuielii, este trecută „manopera”. Potrivit legii, manopera cuprinde salariile, asigurările de sănătate și celelalte contribuții. Cu toate acestea, la capitolul II, „cheltuieli salariale”, prefectul Petre gigi semnează pentru plata, încă o dată, a cheltuielilor cu CAS și șomaj. Apoi, colac peste pupăză, prefectul adună valoarea cheltuielilor salariale cu bonurile de masă, plus CAS-urile și șomajul (de două ori), face totalul la care adaugă TVA?! Astfel, Prefectura Ialomița este, cel mai probabil, singura instituție din România care plătește TVA la tichete de masă, CAS, șomaj, etc…

„Așa ne-a trimis calculul firma Polaris”

„Nu știu cum să calificăm acest contract, scăpare sau prostie, dar Curtea de Conturi trebuie să ia măsuri urgent. La fel și prefectul, dacă a semnat «ca primarul», trebuie să îi sancționeze urgent pe toți cei care au avizat calculul, în primul rând pe acela care a dat viza de control financiar preventiv”, au declarat surse din ANAF pentru Cetățeanul.net.

Adevăratul motiv al prostiei de mai sus este însă, spunem noi, incompetența, dacă ținem de cont că prefectul și subalternii săi „tehnocrați” au mai semnat, în 2016, și un act adițional de majorare a tarifelor, prin care au aprobat, încă o dată, TVA-ul la bonuri de masă, CAS și șonaj. Contactat telefonic, Petre Gigi a încercat să ne convingă că greșeala nu este chiar atât de mare și că intențiile sale au fost bune. Mai mult, auditorul Prefecturii, Carmen Draga, a încercat să ne convingă de corectitudinea calculului, recunoscând apoi că tocmai firma Polaris a întocmit calculul, iar prefectul și specialiștii din Prefectura Ialomița, doar l-au semnat!

PER solicită MAI „ecologizarea” Prefecturii Ialomița

Iuliana Enache, președinte PER Filiala Ialomița și candidat pentru funcția de deputat a declarat:

Având în vedere dezvăluirile din presă privind încheierea unui contract de salubrizare între Prefectura Județului Ialomița și firma ‘Polaris M Holding’ fără respectarea prevederilor legale în vigoare, solicit prefectului Județului Ialomița, Gigi Petre să își prezinte demisia de onoare. Partidul Ecologist Filiala Ialomița va sesiza Ministerul Finanțelor Publice-ANAF și Curtea de Conturi pentru a verifica dacă este este legal ca Prefectura Județului Ialomita sa plătească TVA pentru bonuri de masă, pentru asigurările de sănătate și contribuțiile pentru șomaj sub motivarea puerilă că aș au solicitat reprezentanții firmei Polaris M Holding Constanța, una din binecunoscutele firme de casa ale PSD, principal sponsor al campaniilor electorale pesediste, familia deputatului PSD Martin fiind implicata in mod direct în acționariatul firmei (…)
„Ecologizarea” clasei politice: un prim pas este eliminarea „cameleonilor” politici din administrația publică
În aceste condiții, întrucât Prefectura Județului Ialomița este singura instituție publica din România care plătește TVA pentru cheltuieli salariale: tichete de masă, CAS, șomaj, Partidul Ecologist Roman — Filiala Ialomița solicită în mod public Ministrului Afacerilor Interne, Dragos Tudorache sa il demita pe Prefectul „technocrat” Gigi Petre, care se află la conducerea Prefecturii Județului Ialomița de ani de zile, având la bază meseria de „electrician”, un „cameleon” politic perfect care a „rezistat” sub toate culorile politice.
„Ecologizarea” clasei politice trebuie să înceapă cu reprezentanții administrației publice, pentru că altfel guvernarea tehnocrată a Guvernului Cioloș ratează șansa istorică de a curăța administrația publică locală și centrala de astfel de personaje publice pentru care lipsa de respect pentru banii cetățenilor este un „modus vivendi”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here