Exclusiv! Audieri la DNA în dosarul „Poliția călare privată”. Șefi din Poliția locală a Gabrielei Firea, interogați de procurori

Poliția călare

Șefi ai Poliției locale București sunt chemați, luni, la DNA, să dea explicații în legătură cu dosarul „Poliția călare privată”. Ei trebuie să explice cum s-a putut ca Poliţia Locală să plătească, din bani publici, 1 milion de euro/an (81.000 de euro, în fiecare lună) unei firme private, pentru serviciul de patrulare hipo.

Afacerea a mers, din bani publici, începând din 2010, când 40 de bodyguarzi ai unei firme private de pază au început să umble călare, îmbrăcați în uniforme de poliție, și au început să dea amenzi contravenționale, chiar dacă legea interzice aplicarea de amenzi, altcuiva decât autorităților publice abilitate.

Directori din Poliție, suspecți în ancheta DNA privind așa-zisa ”Poliția călare”

În urmă cu șapte luni, contractul a fost reziliat. Cetățeanul.net a intrat în posesia dovezii că ancheta DNA privind „Poliția călare privată” se apropie de final. Astăzi este așteptat la audieri, în calitate de martor, unul dintre directorii generali adjuncți ai Poliției. Celălalt a fost deja audiat pe 12 octombrie. Surse din cadrul Primărie Capitalei ne-au spus că DNA i-ar considera suspecți în acest caz pe directorul de la „achiziții” și șeful Serviciului juridic, dar se așteaptă ca cercul acestora să se extindă.

Poliția călare
Ancheta DNA se apropie de final

DNA a deschis un dosar cu privire la această afacere din 2014, iar ancheta se apropie de final. Dovadă stă adresa către o bucureșteancă prin care DNA o întreabă dacă dorește să se constituie parte civilă după ce a fost amendată ilegal, în 2011, de „angajați ai unei societăți cu răspundere limitată care desfășurau activități specifice Poliției Locale în temeiul unor contracte de prestări servicii, nelegal încheiate între Poliția locală București și societatea comercială respectivă

Raportul Corpului de Control a dus la schimbarea șefului din Poliția locală

Primarul general Gabriela Firea a trimis corpul de control să verifice atât afacerea, cât și activitatea Poliției locale.

În urma raportului, directorul Ion Țincu a fost schimbat, iar noul director general, Ștefan Văsâi, a reziliat contractul.

Citiți, mai jos, raportul, care conține și alte nereguli din activitatea Poliției locale.

Poliția călare privatăPoliția călare privatăPoliția călare privatăPoliția călare privată

Poliția călare privată

 

 

 

Poliția călare privatăPoliția călare privatăPoliția călare privatăPoliția călare privatăPoliția călare privată

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ