Directorul economic al primarului Negoiță, fals în declarația de avere și evaziune

robert negoiță
Directorul Octavian Gheţu (dreapta) este suspectat de fals în declarația de avere. Alături de el petrece George Manciui, alt director din Primăria sectorului 3

Funcționari din Primăria Sectorului 3 au dezvăluit reporterilor „Cetățeanul.net” că directorul economic al primăriei, Octavian Ghețu, a fi făcut fals în declarația de avere, omițând să declare apartamentul cumpărat chiar de la șeful său primarul Robert Negoiță. Cetățeanul.net a descoperit documente din care reiese că Ghețu a închiriat apartamentul, nedeclarat, către o firmă, dar și că directorul din Primăria lui Negoiță poate fi cercetat pentru „evaziune fiscală”, deoarece nu a declarat la Fisc veniturile primite din chirii și nici nu a plătit impozit pe veniturile rezultate.

Directorul Ghețu a recunoscut că a primit chirie pentru apartament și spune că „a uitat” să declare vânzarea apartamentului.

Dat de gol de „șeful” Robert Negoiță

NegoițăPe când era deputat, pe 16 decembrie 2008, Robert Negoiță a completat declaraţia sa de avere, aceasta având numai puţin de 72 de pagini. În cuprinsul declarației sale de avere, primarul Robert Negoiță, menționa, printre altele, vânzarea unui apartament, de pe Șoseaua Vitan Bârzești, către un anume Octavian Ghețu, pentru suma de 83.500 de euro. Ghetu era unul dintre angajații de încredere la Domus Stil Construct, una dintre firmele controlate de Negoiță. Încrederea lui Negoiță în Ghețu a crescut, de la an la an, până chiar la a-l pune administrator pentru una dintre firmele sale – SC Ideal Rezidențial SRL. După ce Robert Sorin Negoiță a câștigat Primăria Sectorului 3, Ghețu a fost adus și el la Primărie, unde a a fost numit director economic.

Octavian Ghețu nu și-a declarat în declarația de avere proprietatea cumpărată, în 2008, de la primarul său. Mai mult, pe pagina oficială a Ministerului Justiției, Octavian Ghețu figurează și astăzi că garantează un credit în franci elvețieni, și cu veniturile realizate din contractul de închiriere a apartamentului către SC La Fântâna SRL.

Și fals în declarații și evaziune

Negoiță
Țn declarația de avere din 2012, Octavian Ghețu „a uitat” să declare vânzarea apartamentului

Or, în niciuna dintre declarațiile sale de avere ale lui Ghețu nu sunt menționate nici apartamentul, nici banii încasați din chirie și nici vreo sumă încasată dintr-o eventuală vânzare a apartamentului. „Trebuie ca Agenția Națională de Integritate să se autosesizeze și să verifice declarațiile directorului!”, ne-au declarat sursele. Pe 30 iulie 2015, Octavian Ghețu, a trimis un răspuns la întrebările adresate de Cetățeanul.net în care a promis că ne va prezenta, pe 4 august, documente prin care să dovedească faptul că a vândut apartamentul. Ieri (4 august – n.n.), directorul Ghețu „s-a răzgândit” și ne-a așteptat cu povestiri, în loc de contracte! El spune o poveste încâlcită, potrivit căreia a înstrăinat  apartamentul în noiembrie 2011, către Credit Europe Leasing, dar că i s-ar mai fi permis să încaseze chiria pentru apartament în continuare. El mai spune că nu a declarat, în declarațiile de avere, chiria încasată, deoarece aceasta era virată direct într-un cont poprit pentru un credit la Volksbank. Despre faptul că nu a menționat, în aceeași declarație de avere, că a vândut apartamentul, spune că pur și simplu a uitat. „De vânzarea apartamentului uitasem, practic. Era prima mea declarație de avere”, afirmă Ghețu.

Director „falit”, șef la „Economic” în Primărie

Negoiță
Direcția Economică a Primăriei, condusă de un director falit

Singurele bunuri menționate în declarațiile de avere ale lui Ghețu sunt două autoturisme – un Audi și un Lexus și un apartament de 77 mp din sectorul 1, situat pe str General Ştefan Burileanu pe care l-a deținut în coproprietate cu părinții săi. Spunem că l-a deținut deoarece apartamentul său și al părinților a fost executat silit, în 2014, din cauza unui credit uriaș (480.000 de franci elvețieni) pe care Ghețu îl contractase la Volksbank și căruia nu i-a mai putut achita ratele. În declarația de avere din 2015, Ghețu menționează că mai are de returnat la Volksbank peste 200.000 de franci, în suituația în care venitul familiei este numai 40.000 de lei pe an (3400 lei/lună) pentru 3 persoane. Ne întrebăm, legitim, cum își permite primarul Negoiță să lase direcția economică a Primăriei pe mâna unui director falit, practic, cel puțin așa cum reiese din declarația de avere?

Mai ales că, din data de 15 aprilie 2013, de când ocupă funcţia de Director Executiv al Direcţiei Economice, este reponsabil direct de câteva cazuri grave de utilizare nejudicioasă a banilor publici, respectiv plăţile ilegale pentru amenajarea Bulevardului Unirii – Alba Iulia, precum şi pentru plata către Rosal a sumei de cca 39,5 milioane lei, pentru care Curtea de Conturi a dispus măsuri clare de recuperare a sumelor plătite ilegal!

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here