Directorul de la ELCEN, un nabab care a adus în colaps RADET și Electrocentrale, lăsându-i patru ierni în frig pe bucureșteni

RADET
După ce a condus RADET spre colaps, Marcel Nicolaescu vrea acum falimentul regiei care transportă căldura și apa caldă către bucureșteni

marcel_nicolaescu__14572300Directorul Electrocentrale Bucureşti, Marcel Nicolăescu, este în prezent cel care conduce una dintre instituţiile vitale ale Capitalei: cea care produce energie electrică şi termică, distribuită în Capitală, şi nu numai. Tot el este cel care a gestionat Regia Autonomă de Transport şi Distribuţie a Energieie Termice Bucureşti, în calitate de viceprimar al Capitalei, în perioada 2012- 2014. Rezultatul: ambele instituţii sunt în colaps financiar.
Ultima grozăvie a directorului nabab, care se afişează cu haine scumpe şi maşini de lux: ar fi minţit în direct la televizor, acum mai puțin de o săptămână, instituţia condusă de el nu ar fi blocat conturile RADET, adică Regia ar fi avut bani de reparaţii şi  le dea căldură oamenilor.

Minciuna (de)blocării conturilor

Pe de altă parte, Gabriel Dumitraşcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, susţine Marcel Nicolăescu, directorul ELCEN, ar fi minţit în legătură cu poprirea conturilor regiei. Contactat telefonic, Ştefănel Dan Marin, primarul general interimar al Capitalei a declarat  nici el nu a ştiut poprirea nu a fost ridicată. “La conferinţa de presă (n.r. 13 octombrie 2015) l-am întrebat pe Nicolăescu cum e cu poprirea şi el mi-a spus nu mai e de 100%, ci de 50%. L-am crezut. Dar a minţit pe toată lumea, inclusiv pe mine”, a spus Marin Ștefănel.
Mai mult, acesta a intervenit telefonic joi seară, la B1 TV, unde a început ţipe în direct el nu a minţit, ba i-a și jignit pe invitaţii lui Silviu Mănăstire, deşi hârtiile prezentate de invitaţi arătau negru pe alb realitatea: RADET avea conturile blocate sută la sută.

RADET, trei ani de management dezastruos

În anul 2014, PNL a decis îi retragă sprijinul politic viceprimarului Capitalei, Marcel Nicolăescu, pe motiv acesta nu şi-a făcut treaba şi a coordonat prost RADET.

Liberalii au anunţat au luat această decizie după ce s-a analizat activitatea lui Nicolăescu în funcţia de viceprimar al Capitalei. „I-am transmis faptul există nemulţumire şi dacă doreşte demisioneze, ar fi foarte bine. Nu ne-a transmis doreşte acest lucru şi în consecinţă decizia a fost simplă: retragerea sprijinului politic”, au explicat la acea vreme liderii PNL Bucureşti.
Decizia a fost luată după ce Nicolăescu nu a reuşit, timp de trei ani, pună pe hârtie o strategie coerentă privind gestionarea şi administrarea RADET, nu a făcut niciun pas pentru fuziunea celor două instituţii – ELCEN şi RADET, iar instituţia a ajuns în colaps financiar. Mai mult, tot el, cel care a fost responsabil cu unirea celor două instituţii, viceprimarul Marcel Nicolăescu a dat zeci de termene publice minicinoase presei, care l-a întrebat periodic, din martie 2013 şi până în 2014, când va avea loc unirea celor două instituţii şi se vor şterge datoriile, pentru ca RADET devină funcţională. Niciunul din termene nu a fost respectat.

Mutat la ELCEN, a blocat conturile RADET şi a adus şi Electrocentrale în incapacitate de plată !

Marcel Nicolăescu s-a mutat, mai apoi, şef peste instituţia care livra energia termică către RADET, Electrocentrale Bucureşti. O dată ajuns acolo, în loc găsească şi ia decizii bune pentru a scoate din colaps financiar ELCEN şi RADET, aşa cum a promis, a blocat timp de aproape un an conturile RADET, motivând are bani de recuperat. Cu toate a blocat 100 la 100 contul RADET, instituţia care produce energie este în colaps financiar. Pe de altă parte, şeful instituţiei are un salariu de aproximativ 20.000 de lei pe lună, fiind recompensat şi cu prime şi bonificaţii. Ca şi cum mangementul lui ar fi unul de înaltă performanță.

Dan Voiculescu a vrut  confiște sarea românească cu ajutorul lui Marcel Nicolăescu

Managementul lui  Nicolăescu s-a văzut din plin și la Societatea Națională a Sării – SALROM, unde a participat, în urmă cu zece ani, la tentativa de preluare a sării românești de către gruparea lui Dan Voiculescu.

Primul pas în tentativa de preluare a SALROM a fost făcut odată cu instalarea în funcţia de director general a lui Marcel Nicolăescu, fost lider al PC Sector 6 și apropiat al administratorului Grivco, Mihai Lazăr. Nicolăescu a fost numit, în 2005, fruntea societăţii SALROM de către fostul ministru al Economiei şi Comerţului, conservatorul Codruţ Sereș, în prezent condamnat. Marcel Nicolăescu a preluat atunci o societate puternică, cu profit imens, cu parteneri peste tot în Europa şi cu un potenţial de afaceri fantastic, dar discursul politic al lui Nicolăescu, culmea, legat de activitatea economică a societăţii a fost că activele nu fac doi lei, SALROM trebuie privatizată şi aşa mai departe. Tactica, care i-ar fi fost inoculată lui Nicolăescu, spun surse confidențiale, chiar de Voiculescu, este una folosită de mai toţi cei care au privatizat, după Revoluţie, economia românească, după principiul: afacerea nu merge, s-o dăm altuia, în cazul nostru lui Felix. Ulterior, societatea a ajuns aibă datorii uriaşe, iar în prezent, una dintre cele mai mari avuţii ale Românieisarea, numită „aurul alb” de cei care nu o au şi trebuie o importe pe bani grei, a ajuns vacă de muls şi bătaia de joc a funcţionarilor numiţi de Guvernul României pentru a o administra eficient. Curtea de Conturi a României a trimis Parchetului o plângere care priveşte jaful inimaginabil produs la Societatea Naţională a Sării. Dosarul cuprinde tot felul de cazuri şi metode, care de care mai neruşinate de administrare penală a sării – „aurul alb” de care România are din belşug dar de care guvernanţii îşi bat joc!

Cetățeanul TV

3 COMENTARII

  1. de ce trebuie sa fuzioneze cele două instituţii – ELCEN şi RADET !? RADET-ul poate ca DA, vrea, astfel incat datoria de 3,6 miliarde RON pe care o are fata de ELCEN s-ar „topi” ca prin farmec … prin aceasta CONFUZIUNE se urmareste (probabil) sa se stearga urma celor 3,6 md RON lipsa !? cine se pregateste sa musamalizeze lipsa acestor bani?? cumva cei care striga mai tare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here