SCANDAL Diplomații americani, testați anal în China pentru COVID

Covid

Diplomații americani din China au fost supuși unor teste anale pentru Covid-19, a confirmat joi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, adăugând că un protest a fost depus la Ministerul Afacerilor Externe chinez.

Statele Unite au primit asigurări din partea Chinei că testele au fost făcute din greșeală și că personalul diplomatic este scutit de această cerință specifică de testare, a spus purtătorul de cuvânt. „Departamentul se angajează să garanteze siguranța și securitatea diplomaților americani și a familiilor acestora, păstrând în același timp demnitatea acestora, în conformitate cu Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice, precum și cu alte prevederi relevante ale legii diplomatice”, a spus purtătorul de cuvânt, citat de NBC News.

Cu toate acestea, Zhao Lijian, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, a declarat într-o conferință de presă joi că a verificat cu colegii săi și, din câte știa el, „China nu a cerut niciodată diplomaților americani staționați în China să facă teste anale„.

Unii experți în sănătate spun că testele realizate prin tampon rectal sunt mai precise decât cel nazale și bucale pentru a detecta urmele de virus Covid. Ei susțin că urmele virusului rămân în materia fecale mai mult timp decât cele din tractul respirator, a declarat luna trecută dr. Li Tongzeng, medic în boli respiratorii din Beijing, televiziunii de stat chineze.

Înaintea sărbătorilor de Anul Nou Lunar de la începutul acestei luni, unele orașe chineze au folosit testele prelevat anal de la oameni pentru a detecta potențiale infecții cu Covid în timpul examinărilor intensificate, după o serie de focare regionale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here