Deși PSD fierbe, Dragnea pică și nu prea

demisia lui Liviu Dragnea

În mod cert, în PSD s-a format o masă critică extrem de periculoasă pentru Liviu Dragnea. Asta nu înseamnă însă că teleormăneanul care și-a pus gumarii pe grumazul PSD-ului va fi în mod cert debarcat.

Dacă România ar fi fost o țară civilizată și europeană, o democrație adevărată, un stat de drept șamd, acuzațiile vânturate public în războiul Dragnea – Firea ar fi dus deja la deschiderea unor dosare penale. Implicit și la niște condamnări, dacă există cu adevărat invocatele dovezi.

Bătălia finală stă să înceapă

Fiind vorba însă despre Românica noastră, Firea, Dragnea & Comp., se pot bălăcări în voie fără a fi deranjați de cineva sau de ceva. Important este doar ca unul dintre ei să îi convingă pe liderii locali pesediști, cei care au pâinea și cuțitul voturilor, să treacă de o parte sau alta și războiul s-a încheiat.

PSDLa capitolul influență internă cel mai bine stă în prezent Gabi Firea, dovadă și scandalurile care se țin lanț în ședințele pesediste. Atenție însă, nu orice confruntare trebuie să fie citită în cheia războiului la zi. Meciul Rădulescu – ”Mitralieră” versus Ciolacu/Tudose nu și-a avut, de exemplu, rădăcinile în apărarea sau acuzarea Găbiței Firea, ci în ”amabilitățile” schimbate recent pe Facebook între Rădulescu și Ciolacu. Plus faptul că Rădulescu nu a fost niciodată cea mai populară figură din grupul parlamentar PSD.

Dincolo de umorile personale, cert este că tensiunea din PSD a atins cea mai înaltă cotă de la înființare și până în prezent. Deși taberele interne sunt prezent clar definite, semnalul bătăliei finale s-ar putea însă să nu fie dat.

Spun că sunt obligați să-și facă în continuare treaba cu Vasilica Dăncilă

PSD
Deși acuzată că ar conduce cel mai slab Executiv, Viorica Dăncilă trebuie să rămână, spun pesediștii

Primul motiv este acela că orice puseu febril scade în intensitate cu timpul iar Dragnea este maestru în tergiversări. Dacă va reuși să amâne suficient convocarea Comitetului Executiv, în mod cert dizidenții se vor răcori și totul se va termina cu vânturarea unor desuuri murdare și amenințări în CEx, operațiune urmată de grandiosul final deja cunoscut: ”pupat toți Piața Independenței”.

Pe de altă parte, pesediștii susțin că sunt obligați să-și facă în continuare treaba cu Vasilica Dăncilă. Așa deșteaptă și instruită cum e ea și asta pentru că ”Iohannis nu ne va mai da un alt prim-ministru”. Ceea ce ar fi de-a dreptul o aberație politică dar da, este foarte posibil să fie așa dată fiind epertiza politică deja demonstrată de domnul în cauză plus consilierii săi.

Problema este că o dată păstrată Dăncilă, se cheamă că Dragnea rămâne la butoanele Guvernului. Adică poate să împartă bugetul și funcțiile după plac sau interes, inclusiv să întoarcă în favoarea lui balanța puterii în PSD. Așa stând lucrurile, singurul punct cu adevărat vulnerabil al lui Dragnea rămâne luarea la ciomege a românilor la mitingul din 10 august.

O operațiune care a făcut atâta rău PSD-ului în ansamblul său încât ar putea duce la schimbarea donei Carmen Dan din fruntea Internelor. Cu cine însă și dacă schimbarea va convinge ”Doi ș’un sfert”-ul să întoarcă armele – și către cine, iată niște întrebări cel puțin la fel de grele ca și aceea legată de eliminarea/salvarea lui Dragnea. Întrebări la care pesediștii, oriât ar fi ei de inflamați, s-ar putea să găsească răspuns de abia la anu’. Fără ”La mulți ani” ca să ne ne bănuie domnul Dragnea de sadism mascat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here