De ce întârzie comasarea Elcen – RADET. Fostul viceprimar Marcel Nicolaescu dezvăluie nereguli grave la Elcen

ElcenComasarea Elcen – RADET continuă să fie o operațiune aproape imposibilă. În timp ce Municipalitatea dorește formarea unei companii unice care să producă și să distribuie agentul termic, Ministerul Dezvoltării refuză să dea aviz favorabil fuziunii.

Afirmațiile aparțin consilierului general Marcel Nicolaescu, fost viceprimar al Capitalei. Mai mult, Nicolaescu acuză nereguli grave la Elcen, lucru care duce la pierderi de zeci de milioane de euro.

Marcel Nicolaescu cere Consiliului General al Capitalei să adopte o prezoluție prin care să ceară Guvernului urgentarea transferului acțiunilor Elcen de la Ministerul Economiei către Municipalitate. Marcel Nicolaescu spune că nu a fost respectat calendarul aprobat prin memorandumul de contopire a Elcen cu RADET, memorandum aprobat de Guvern și potrivit căruia transferul acțiunilor trebuia făcut vara trecută.

Fostul viceprimar general susține că Elcen nu dorește transferul către Primărie pentru că înainte de contopirea Elcen – RADET se va face audit și vor fi descoperite mai multe nereguli.

Nicolaescu vorbește despre nereguli în ceea ce privește licitația pentru unele reparații la Cet Vest. Potrivit acestuia piesele de schimb au fost neconforme cu caietul de sarcini. Marcel Nicolaescu acuză Elcen de o supracompensarede 280 de milioane de lei, calculată eronat. Consilierul general mai spune că Elcen nu a înregistrat o factură de 400 milioane de lei, penalități către Romgaz. În acest caz Nicolaescu vorbește de trecerea Electrocentrale Mureș la Romgaz și predată la fier vechi. El acuză o pierdere de 40 de milioane de euro.

Marcel Nicolaescu susține că finalizarea comasării Elcen – RADET poate fi deblocată după o intervenție a Guvernului, așa încât instituțiile implicate să dea avizele necesare pentru formarea noii companii locale de producție și distribuție a agentului termic.

LĂSAȚI UN MESAJ