De ce este Piedone între PRINCIPALII VINOVAȚI! Legea pe care o ascunde ISU pentru a-l proteja pe primarul Sectorului 4

Piedone
Piedone vrea să ridice un monument în memoria victimelor incendiului de la clubul Colectiv
Piedone
Cu un primar care respecta legea, tragedia nu se petrecea niciodată! Ce ai de spus, domnule Piedone?

„Cetățeanul.net” face astăzi demonstrația vinovăției publice a administrației primarului Cristian Popescu Piedone și cum trebuia să procedeze, legal, un primar responsabil! Scoatem totodată la lumină încă o lege încălcată de Piedone, de care trebuie să țină seama procurorii!

Dacă Piedone era responsabil și respecta legea, nu mureau atâția tineri dintre noi. Ca atare prezentăm, în continuare, noi legi și documente de care nu a ținut cont primarul sectorului 4! În rest, este treaba procurorilor și a judecătorilor!  

Piedone
În partea de sus, articolul de lege din care reiese că reamenajarea spațiului nu se poate face legal fără autorizație; jos, extras din contractul semnat de SC „Colectiv” cu „Pionierul”, din care se vede că se schimbă destinația.

Prima lege încălcată de Piedone

În clipa în care cei trei patroni iresoponsabili ai SC Colectiv SRL au preluat spațiul de la „Pionierul” s-a stabilit și schimbarea destinației spațiului – „va folosi spațiul cu destinația «sediu social» ca punct de lucru ce va desfășura activitățile: club, discotecă, bar”. În acel moment s-a hotărât, potrivit documentului, schimbarea destinației în club, bar, discotecă. Potrivit (Legii 50/1991) lucrările de schimbare a destinației se pot face numai după eliberarea, de către primar (Piedone, în cazul nostru) a unei autorizații de construire! Primarul Cristian Popescu Piedone nu a solicitat autorizație de construire!

Prezentăm alăturat documentele: în partea de sus, articolul de lege din care reiese că schimbarea destinației spațiului nu se poate face legal fără autorizație; jos, extras din contractul semnat de SC „Colectiv” cu „Pionierul”, din care se vede că se schimbă destinația.Dacă Piedone respecta legea și solicita autorizație de construire, tragedia nu se mai întâmpla niciodată”, ne-au declarat specialiști din domeniul siguranței în construcții!

Nu legislația e de vină, ci aceia puși să o aplice

Piedone și subalternii săi, inclusiv acel impertinent Ionescu – șeful poliției locale a Sectorului 4, au dat de înțeles că legislația e incoerentă și că doar aceasta și patronii clubului, care au speculat-o, ar fi singurii vinovați. „Minciună, neștiință sau dezinformare”, spun specialiștii!

După cum am arătat mai sus, Piedone trebuia să condiți0neze eliberarea unui acord de funcționare a clubului de obținerea prealabilă a autorizației de construire. Dacă solicita autorizația trebuia să îi elibereze lui SC Colectiv un certificat (de urbanism) în care să se menționeze avizele necesare obținerii autorizației de construire. Între acestea avizul ISU este obligatoriu!

Or, pompierii nu puteau elibera niciodată aviz pentru sarcofagul de beton, cu o singură ieșire, căruia Piedone i-a dat voie să funcționeze! „Dacă, prin absurd, ar fi obținut avizul ISU, lucrările de schimbare a destinației spațiului trebuia recepționate de o comisie, din care să facă parte un reprezentant al ISU, unul al ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții) și unul al Primăriei”, susțin sursele!

Tot atunci, patronii trebuia să prezinte celor de la ISU un scenariu în caz de incendiu, inclusiv planul de evacuare a clienților, abia apoi urmând să primească autorizația de securitate la incendiu!

Numai după parcurgerea etapelor de mai sus, putea primarul Piedone să elibereze acordul de funcționare și, abia apoi, autorizația de funcționare, aceea despre care Piedone ne arunca praf în ochi că legea îl obliga să o elibereze doar pe baza unei declarații pe proprie răspundere!

Piedone a încălcat și Legea privind apărarea împotriva incendiilor

piedone
Încă o lege arată cu degertul spre primarul Piedone

Prezentăm în continuare încă o lege pe care nu a respectat-o primarul Piedone nici cât negru sub unghie, pe care nimeni dintre autorități nu o scoate la lumină. prezentăm alăturat obligațiile pe care le are orice primar din România în caz de incendiu. Vă atragem atenția asupra literei „f” din capitolul „obligațiile primarului”, dar și a celorlalte – „dispune verificarea îndeplinirii măsurilor stabilite prin avizele, autorizaţiile şi acordurile pe care le emite”!

De ce nu a invocat nimeni de la ISU această lege?

Cetățeanul TV

4 COMENTARII

  1. Legi facute (pe genunchi) de mercenarii politici din parlamentul rusinii nationale. Aceasta adunatura de lepadaturi nu-si cunosc decat interesul personal. Noi nu suntem decat „victime colaterale” pentru acesti indivizi verosi. Nimeni nu raspunde penal pentru toate aceste tragedii umane. Toti se ascund ca sobolanii si dau vina unul-pe-celalalt. Legile sunt blande, stufoase si cu multe „portite”. RUSINE sa va fie la toti cei care ati acceptat tacit!!!

  2. Legi facute din birou in favoarea Leului. Hai sa vedem cine face legile privind situatiile de urgenta si actele normative subsecvente acestora si apoi sa vorbim in cunostinta de cauza. Sa cerem sa aflam adevarul. Sa responsabilizam persoanele care au lucrat cu adevarat aceste reglementari. Aceste reglementari sunt analizate si aprobate in parlament insa sunt concepute si gandite inauntrul IGSU. Daca vreti sa faceti comentarii aiurea se va intampla si peste 20 de ani la fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.