De 1 Iunie, Nicușor Dan îi așteaptă pe copii în Cișmigiu cu grătarele încinse și bere rece

Nicușor Dan

Cu ocazia Zilei Copilului, între 1 și 5 iunie, în Parcul Cișmigiu, chiar vizavi de Primăria Capitalei, vor sfârâi grătarele.

Potrivit unui protocol semnat de către municipalitatea bucureșteană și o firmă privată, 50 de corturi și 10 food-track-uri vor fi amplasate chiar în centrul Parcului Cișmigiu.

Pe 18 aprilie, firma Barbeque Catering Events SRL al cărei administrator este Antonela Simona Adina Lazarus, propunea Primăriei Municipiului București, spre avizare, „organizarea unui eveniment dedicat copiilor”.

Evenimentul propus urma a fi organizat în perioada 1-5 iunie 2022 în zona „La Ceas”, pe aleile adiacente și în zona debarcader și „Monte Carlo”.

Cultural, educativ și artistic

Evenimentul urma să fie „cultural, educativ și artistic”, conform solicitării firmei respective.

Pe 27 aprilie, între Primăria Capitalei și Barbeque Catering Events SRL intervenea un „Protocol privind organizarea și desfășurarea adunării publice solicitate pentru perioada 1-5 iunie 2022”.

Potrivit protocolului, între 1 și 5 iunie, cu prilejul evenimentului „Cișmigiul Copiilor”, în centrul parcului istoric Cișmigiu, vor fi amplasate „50 de pavilioane de 3/3 metri și 10 foood-track-uri”.

Scopul evenimentului ar fi „promovarea tradițiilor, produselor tradiționale autohtone, cât și promovarea culturii culinare tradiționale și internaționale”, conform protocolului.

„Tradițiile, meșteșugurile și obiceiurile culinare ale românilor precum și portul tradițional sunt valori și elemente care definesc poporul român, valorile și tradițiile naționale, completând elementele de identitate ale unei națiuni”, se apreciază în protocolul dintre Primăria Capitalei și Barbeque Catering Events SRL.

Bere, în cinstea celor mici

Mai pe românește, conținutul acestui protocol se traduce prin faptul că în mijlocul celui mai vechi și mai reprezentativ parc istoric al Capitalei, vor sfârâi grătarele cu mititei, cârnați și alte bunătăți „tradiționale”, pentru părinți și bunici, dar vor fi și hamburgeri pentru copii. Iar unde sunt mici, probabil se va găsi și bere…desigur în cinstea celor mici!

În context, trebuie amintit faptul că, în calitate de ONG-ist, dar și ca deputat de București, actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, a criticat vehement și în repetate rânduri, atât pe vremea lui Sorin Oprescu, cât și pe vremea Gabrielei Firea, evenimentele organizate de către Primăria Capitalei, în Piața Revoluției, la Universitate sau în Parcul Izvor, cu ocazia Crăciunului sau a altor zile festive.

Nicușor Dan critica, de asemenea, foarte dur amplasarea de terase în parcurile din București, mai ales în cele istorice, precum Cișmigiul, Herăstrăul sau Carol I, transmite BUCUREŞTI FM.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here