sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalUPDATE Darius Vâlcov primea în cimitir şpaga de la Tehnologica Radion. Ministrul...

UPDATE Darius Vâlcov primea în cimitir şpaga de la Tehnologica Radion. Ministrul Finanțelor și-a dat demisia după ce Klaus Iohannis i-a cerut-o pe Facebook

-

Darius VâlcovMinistrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a primit „comisionul” în pungi de plastic, banii fiindu-i daţi în tranşe cuprinse între 400.000 şi un milion de lei, susţin procurorii anticorupţie. Mai mult, suspecţi din dosar au declarat că au fost situaţii în care s-au întâlnit cu Vâlcov chiar şi în cimitir. În ciuda acestor acuzaţii de o gravitate ieşită din comun, Darius Vâlcov se încăpăţânează să nu demisioneze şi nici premierul Victor Ponta nu-l demite.

UPDATE La ce oră și-a dat demisia Darius Vâlcov?

Cu puțin timp înainte de ora 18,00, președintele Klaus Iohannis a cerut pe Facebook demisia lui Darius Vâlcov. „Am asistat recent la sfidarea justiției în Parlament în cazul Borbely. Acum, un membru al Guvernului întârzie să-și prezinte demisia de onoare, acuzat fiind de trafic de influență. Mesajul meu este unul singur: nimeni nu este mai presus de lege, iar oamenii politici au o dublă responsabilitate, să-și respecte alegătorii și să întărească, prin cinste și corectitudine, instituțiile statului”, a scris Iohannis pe pagina de socializare. Câteva zeci de minute mai târziu, premierul Victor Ponta a ieşit la România TV şi a spus că Darius Vâlcov şi-a dat demisia „la prânz”. Declaraţie care miroase a minciună, pentru că dacă Vâlcov şi-ar fi dat demisia la prânz, ce rost ar mai fi avut intervenţia şefului stastului?

 

Informaţiile despre şpaga luată de actualul ministru de Finanţe, fost primar al Slatinei (în primul mandat din partea PDL, apoi „reşapat” de PSD) apar în referatul cu propunere de arestare emise pe numele primarului din Slatina, Minel Prina, şi al omului de afaceri Lucian Petruţ Suşală.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) arată, în documentul citat, că Vâlcov a primit banii de la omul de afaceri care a obţinut contracte „cu dedicaţie”, pe baza unor licitaţii trucate, în sediul Tehnologica Radion, companie deţinută de Teodor Berna, şi el săltat, în toamna anului trecut, pentru evaziune fiscală. Beneficiarul final al acestor contracte era Compania de Apă Olt.

„La momentul efectuării plăţilor de către Compania de Apă Olt, Vâlcov Darius se prezenta la sediul SC Tehnologica Radion, după ce îl suna în prealabil pe telefonul mobil, aspecte confirmate de angajaţi. Remiterea sumelor de bani către Vâlcov s-a realizat în pungi de plastic în tranşe cuprinse între 400.000 şi 1.000.000 de lei, provenienţa banilor remişi fiind justificată de omul de afaceri ca fiind din vânzarea unor terenuri proprietate personală sau din retrageri în numerar din contul personal”, se arată în referatul cu propunere de arestare.

Mai mult, procurorii au stabilit că Darius Vâlcov se întâlnea în cimitir cu unii dintre suspecţii din dosar, pentru a purta discuţii despre eventualele verificări ale oamenilor legii. Nu mai devreme de 24 februarie, anchetatorii au interceptat următoarea discuţie:

Timofte Bogdan Petre: Şi zice… Şi zice că ar fi zis Darius săptămâna trecută, cât am stat noi pe aici în Bucureşti, s-au dus, s-au întâlnit în cimitir şi au vorbit şi…

Mocanu Marian Alexandru: Îm?

Timofte Bogdan Petre: Şi zice că ar fi zis Darius: „Bă, dacă se ajunge la nu ştiu ce…”, cu o lacrimă aşa în colţ s-a întors şi a zis ă… „Eu mi le asum pe toate. Nu o să vă las pe niciunu’ aşa.”

Timofte Bogdan Petre: Decât atâta i-am spus aseară când m-am despărţit de el şi o să-i mai spun încă o dată şi dacă mă cheamă să vorbesc cu DARIUS: „Fraţilor, gândiţi-vă bine, nu sunt numai eu, Bogdan Timofte, în chestia asta, pulifriciu’. Suntem toţi. O luăm toţi. Da? Nu uitaţi că am doi copii.” Mânca-v-aş [cuvânt obscen] voastră să v-o mănânc. Ştii cum e vorba aia: „Fiecare îşi păzeşte pielea!” La o adică, când vezi că toată lumea fuge în stânga, în dreapta. Se debarasează de tine ca de o măsea stricată la o… la o chestie de asta”.

Potrivit referatului procurorilor, pentru a împiedica efectuarea unui control de către Agenţia Naţională De Administrare Fiscală – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, la solicitarea lui Petruţ-Lucian Şuşală, au fost distruse mai multe documente şi hard disk-uri.

Vineri seara, ministrul Darius Vâlcov a fost audiat la DNA. Procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este suspect de trafic de influenţă. La ieşirea din sediul parchetului, Vâlcov a spus că este nevinovat şi a negat că ar fi luat mită.

În acelaşi dosar, mai sunt urmăriţi penal şi primarul din Slatina, Minel Prina, şi Lucian Petruţ Suşală, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...