Iohannis, „ciumă” pentru Fifor și Shhaideh, „mumă” pentru Viorica Dăncilă! Experimente pe spinarea românilor

Dăncilă

Toți românii caută o explicație rezonabilă a faptului că președintele Iohannis a acceptat să desemneze drept premier o doamnă care nu are nicio experiență semnificativă în administrație.

Președintele României a renunțat cu totul la exigențe în materie de nominalizări de miniștri sau de premieri. S-a înmuiat președintele sau se teme de furia lui Liviu Dragnea, cel care și-a îngenunchiat, în ultima vreme, totți oponenții politici?

Președintele Iohannis, mai moale sau mai cinic?

Pe 15 iulie 2015, preşedintele Klaus Iohannis a respins, propunerea premierului Victor Ponta de a-l numi pe Mihai Fifor ministru al Transporturilor.

Iohannis a motivat atunci că Fifor (licenţiat în Filosofie, doctor în Antropologie Socială și cu un masterat în ”Literatura română”) nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor. Nimeni nu a crriticat, în 2015, la modul serios, refuzul președintelui și nici argumentele acestuia, considerate de specialiștii în administrație drept rezonabile.

Doi ani și jumătate mai târziu, Iohannis, mai slab, sau poate mai politician, a acceptat-o pe funcția de premier al României pe eurodeputatul Viorica Vasilica Dăncilă. Se poate ca prima femeie premier din istoria României să fie chiar valoroasă din  punct de vedere profesional, dar ce este sigur este că Viorica Dăncilă are experiență ZERO în administrația publică, unde nu a ocupat niciodată vreo funcție de conducere.

Orban: „Dăncilă va fi o marionetă”

Liderul PNL, Ludovic Orban, este unul dintre cei mai duri critici în acest sens. El a declarat că nu există niciun argument să susţină nominalizarea europarlamentarului Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier, aceasta neavând „nici experienţă, nici background profesional, nici anvergură politică, nici notorietate”.

Va fi din nou un premier care va fi o marionetă mai mult sau mai puţin docilă, de data aceasta se pare mai docilă, a tribului de Teleorman. Oricum, credem că destinul naţiunii române trebuie hotărât de români, după ce s-a văzut clar că PSD nu este capabil să guverneze, şi credem că nu mai putem să lăsăm destinul naţiunii române pe mâna tribului de Teleorman‘”, a adăugat Orban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here