Dacian Cioloș a fost ales președintele USR PLUS. Acuzații grave la adresa noului lider

Dacian Cioloș, sursa: Facebook

Dacian Cioloș a fost ales președinte al USR PLUS, cu 19.603 voturi (50,9%) față de 18.908 voturi (49,1%) pe care le-a obținut contracandidatul său, Dan Barna. Voturile membrilor USR PLUS în turul al doilea au fost exprimate online.

Rezultatul scrutinului online urmează să fie validat de Congresul USR PLUS, care va avea loc în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti.

„La congresul USR PLUS participă doar persoane vaccinate, conform unei decizii din iulie a Biroului Naţional, dar în având în vedere situaţia epidemiologică şi restricţiile de organizare a evenimentelor publice, USR PLUS îşi asumă respectarea regulilor şi a decis organizarea congresului în sistem hibrid”, reiese dintr-un comunicat USR PLUS.

În prima zi a congresului vor fi prezenţi la Romexpo copreşedinţii USR PLUS, membrii Biroului Naţional, echipele care candidează la Biroul Naţional şi care vor susţine prezentări, invitaţi internaţionali, comisia electorală, staff-ul tehnic şi presa. În sală vor fi maxim 150 de persoane simultan, care vor respecta regulile de distanţare socială şi vor purta mască obligatoriu. Cei 1200 de delegaţi care vor vota în cadrul congresului componenţa noului Biroul Naţional vor veni la locul respectiv împărţiţi pe fluxuri orare pentru a-şi exercita votul, menţionează sursa citată.

Cioloș și Operațiunea „Salvați acoperiții”

Înainte de al doilea tur al alegerilor din USR PLUS, în care s-au întrecut Dacian Cioloș și Dan Barna, au ieșit la iveală animozități din alianță și secrete uluitoare.

Barna l-a numit pe Cioloș „omul sistemului”, dar este greu de înghițit că s-ar fi referit doar la colaborarea din trecut a celui din urmă cu Dragnea, Ponta sau PNL-ul. Adevăratele explicații ale caracterizării lui Cioloș drept „om al sistemului” sunt cu mult mai serioase, spun surse din interior.

În 2016 guvernarea Cioloș a dispus secretizarea ilegală a datelor despre acoperiții de la serviciul de informații al Ministerului de Interne – DGIPI (fost UM0962, fost UM0215).

La începutul anului 2016, pe când dosarul de cercetare penală a lui Gabriel Oprea ținea prima pagină a presei, DNA avea în curs și o investigație privind modul în care mai multe persoane din anturajul parlamentarilor de atunci (inclusiv, se spune, a membrilor de familie ai acestora) primiseră statut și soldă (peste 1000 euro/lună) de ofițeri acoperiți ai serviciului Ministerului de Interne. Ancheta DNA s-a oprit ca urmare a unei intervenții ilegale a Guvernului Cioloș.

Mai multe detalii despre intervențiile Guvernului Cioloș în acest caz citiți în articolul de mai jos:

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here