La Administrația Cimitirelor faci vechime și din pușcărie

Iana
Respectarea legilor pare a fi fost înmormântată la Administrația Cimitirelor București
Obișnuit să facă afaceri cu eternitatea, directorul cimitirelor din București a uitat să mai respecte și legile „lumești” ale muritorilor de rând. După ce a pus șef peste achiziții un individ trimis în judecată opentru corupție la … achiziții publice, a ieșit la iveală și că directorul Emil Iana a aprobat detașarea unui angajat aflat în … pușcărie.
Autori: Cătălin Antohe și Marian Păvălașc

 

Pe data de 18 mai 2015, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Petre Gîngea, angajat la Administrația Cimitirelor, la un an și două luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia i-a fost anulat permisul de conducere.

Contract de muncă detașat … la Pușcărie

Iana
Emil Iana aprobă detașări chiar și pentru pușcăriași

Același Gîngea a mai fost condamnat, și în septembrie 2011, pentru conducerea autovehiculului în stare de ebrietate, dar judecătorii l-au condamnat cu suspendare. A doua oară nu a mai fost iertat, astfel că, după sentința din 18 mai 2015, Gîngea a intrat în penitenciar.

Potrivit legii, din momentul în care a intrat în pușcărie, contractul său de muncă la Administrația Cimitirelor trebuia să înceteze de drept. Numai că șefii Administrației Cimitirelor au găsit de cuviință să încalce legea. „După ce Gîngea a intrat în Penitenciar, conducerea Administrației Cimitirelor i-a aprobat detașarea la SC Gângea Construcții SRL. Detașarea este ilegală, s-a recurs la această manevră pentru a-i curge vechimea și a nu-i înceta contractul de muncă. Motivele trebuie cercetate însă de Parchet”, ne-au spus surse din Primăria Capitalei. Potrivit legii, detașarea nu poate dura mai mult de un an, și trebuie prelungită din șase în șase luni. Pe 26 mai 2016, directorul Emil Iana i-a prelungit detașarea cu 6 luni, deși Gîngea se afla încă în penitenciar, nicidecum angajat la SC Gângea Construcții SRL.

Mai mult, Iana nu putea prelungi detașarea fără avizul lui Gîngea, dar este greu de crezut că s-a dus la vorbitor să-l întrebe dacă e de acord cu prelungirea. În cele din urmă Gîngea a ieșit din pușcărie, astfel că, pe 5 iulie 2016, același Iana i-a semnat încetarea detașării. Contactat telefonic, Emil Iana a promis că va răspunde întrebărilor noastre, dar nu a făcut-o, până la termenul promis.

Cât despre firma unde angajatul pușcăriaș a fost detașat, aceasta este deținută de familia acestuia, este vorba de Marin Gîngea și Ștefan Gîngea.

Achizițiile ACCU, conduse de un „penal”

Tot într-o situație delicată se află Emil Iana și în cazul unei alte detașări, din februarie 2016. Șeful serviciului „Achiziții” de la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU) este Alin Florescu, un individ trimis în judecată pentru fapte de corupție în domeniul … achizițiilor publice! Aceste fapte de corupție au fost făcute din funcție de director al Administrației Piețelor din Sector 3.

Deși judecătorii i-au pus în vedere „să nu exercite activitatea în exercitarea căreia a săvârșit faptele pentru care a fost arestat” (sentința penală 114/2013), Alin Florescu a fost detașat, în februarie 2016, la Administrația Cimitirelor, cu aprobarea „șefului” ACCU Emil Iana!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here