DOCUMENT EXCLUSIV Prejudiciu record la ANAF Ilfov – 266 milioane de euro, numai în 2013! Bombă pe masa DNA

Curtea de Conturi
Văcăroiu a trimis la DNA dosarul celui mai mare prejudiciu din ultimii ani
Curtea de Conturi
Văcăroiu a trimis la DNA dosarul celui mai mare prejudiciu din ultimii ani

Inspectorii Curții de Conturi care au luat la puricat activitatea Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov  s-au îngrozit când au descoperit modul catastrofal în care și-au făcut treaba șefii Fiscului din cel mai „activ” județ din România.

Potrivit raportului de control finalizat exact în urmă cu doi ani, pe 4 aprilie 2014, inspectorii Curții de Conturi (Camera de Conturi Ilfov) au descoperit un prejudiciu de 1.186.328.617 lei (RON), echivalentul a 266 milioane de euro.

Curtea de Conturi s-a speriat de prejudiciul uriaș

Curtea de Conturi
Dovada că dosarul ANAF Ilfov a fost trimis la DNA de Curtea de Conturi

Actul de control prin care s-a constatat prejudiciul a „dospit” apoi, în sertarele Curții de Conturi, timp de aproape un an, până când a intrat în discuția plenului Curții de Conturi a României. Dată fiind valoarea uriașă a prejudiciului, plenul Curții a hotărât, pe 12 februarie 2014, trimiterea acestuia la DNA pentru acuzația de abuz în serviciu. După încă o lună și jumătate, actul de control a fost trimis la procurorii DNA, prin adresa 40246/24.03.2015.

Procurorii DNA mai cercetează, ne-au spus surse juridice, și rambursările ilegale de TVA, a căror valoare ar fi chiar mai mare decât prejudiciul constatat.  În perioada controlată, potrivit raportului Curții de Conturi, la conducerea AJFP Ilfov se aflau Marinel Rizea (detașat la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili) și Claudiu Ristea.

Despre Marinel Rizea, un finanțist cu o avere impresionantă, potrivit declarației de avere, a relatat, în urmă cu trei ani, Ziarul de Investigații – În Ilfov, prosperă evazioniștii și șeful fiscului”.

 

 

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. CE MAI, O ÎNTREAGĂ AVENTURĂ! DAR, VOR ARESTA OARE PE CINEVA? EU NU CRED, DACĂ FURAU ȘI EI CÂTEVA MII DE LEI, MAI MERGEA, PUTREZEAU LA PUȘCĂRIE ÎNSĂ AȘA, LA SUMELE ASTEA MERITĂ TOT RESPECTUL LOR ȘI PLINI DE INVIDIE, DACĂ PRINTR-O MINUNE ÎI VOR JUDECA, ÎN MOD CERT ÎI VOR LĂSA ÎN PROPRIILE LOR VILE CA SĂ-ȘI EXECUTE PEDEPSELE ÎN MEDII CIVILIZATE ȘI LA RÂNDUL LOR VOR ÎNCERCA ȘI EI CA SĂ AFLE CUM AU PROCEDAT PENTRU CĂ … NU SE ȘTIE CE VA ADUCE ZIUA DE MÂINE, NU-I AȘA?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here