Curtea de Conturi a României a organizat un concurs în urma căruia angajează specialiști pentru o „lege-fantomă”, care nu a trecut încă de Parlament!

Sâmbătă, 22 martie 2015, Curtea de Conturi a organizat un concurs pentru ocuparea a 22 de posturi de auditor în cadrul unei Direcții înființată în subordinea directă a lui Nicolae Văcăroiu, președintele Curții.
Nimic anormal, doar dacă n-am fi aflat că respectiva Direcție are drept misiune elaborarea metodologiei și controlul în temeiul unei legi care încă nu există! Legea privind achizițiile publice nu a fost încă aprobată de Camera Deputaților, iar mai multe ONG-uri și-au manifestat opoziția față de rolul care i s-ar atribui Curții de Conturi prin noua lege.
„Dacă nu se aprobă Legea, vor fi redistribuiți”

Cu toate acestea, sâmbătă, la ora 9,30, mai mult de 30 de persoane erau prezente, în amfiteatrul Facultății de Electronică din Complexul „Leu”, la concursul pentru ocuparea posturilor în baza „legii-fantomă”. L-am abordat pe Ilie Ștefan, director resurse umane și coordonatorul concursului, care ne-a răspuns la câteva întrebări
Cetățeanul. net: – Unde vor fi angajați câștigătorii concursului de astăzi?
Ilie Ștefan: – Curtea de Conturi a înființat această nouă direcție de control în domeniul achizițiilor publice, de elaborare a metodologiei și de pregătire de specialitate în domeniu. Este o direcție specială, creată în subordinea directă a președintelui Curții de Conturi, formată din 22 de persoane, care sunt auditori publici. Această direcție are rolul de a armoniza problemele care apar pe timpul controlului, se ocupă de metodologie și de pregătirea profesională pentru achizițiile publice. Pe măsură ce auditorii Curții efectuează controalele, pot apărea diverse probleme în domeniul achizițiilor. Ei țin cont de aceste probleme și armonizează procedura de control cu actul normativ, se ocupă cu pregătirea profesională și de metodologie.
– Deci ei vor intra în pâine după momentul în care va fi aprobată această lege
– Da, când avem această lege ei vor funcționa efectiv
– Dar dacă această lege va fi respinsă de către Camera Deputaților, care este cameră decizională, vor rămâne pe drumuri?
– Nu, ei sunt auditorii Curții și vor fi redistribuiți, în această eventualitate

Cetățeanul TV