Cum să cazi la pace cu criminalii, bă pacifiștilor?

Roland Cătălin Pena

Promotorii negocierilor de pace dintre ucraineni și ruși, care se înmulțesc ca ciupercile după ploaie, ocolesc cu talent o problemă morală majoră: negocierea cu niște criminali.

Alde minte scurtă ăștia se fac că uită că, mai ieri, aplaudau începerea investigațiilor privind crime de război comise de ruși în Ucraina, de către o echipă comună de procurori din țările UE, la care România a aderat.

Asta în timp ce președintele american Joe Biden l-a etichetat în repetate rânduri pe președintele rus Vladimir Putin drept „criminal de război”.

Unde mai pui că un raport al Organizației Națiunilor Unite, de acum nici o lună, a stabilit că soldații ruși se fac vinovați de majoritatea crimelor de război comise în februarie și martie în patru provincii nordice ale Ucrainei.

Sunt unii părelologi permanenți ai televiziunilor de știri de la noi care, probabil supărați că nu mai fac audiență cu războiul, vorbesc cu nerușinare de cedarea teritoriilor ocupate de către Ucraina, numai ca să se bucure ei că s-a făcut pace.

Pace cu cine? Cu criminalii?

Atât așteaptă Rusia, un mic precedent pentru ca mâine poimâine să-și dorească alte teritorii, cum ar fi Basarabia noastră…

Deși Dîncu a fost obligat, după ce a vorbit ca proasta-n bâlci despre negocieri de pace cu Rusia, să plece din fruntea Ministerului Apărării, mama proastelor din bâlci naște zilnic „pacifiști”.

Acum, nu m-am găsit eu mare războinic care se opune păcii. Însă, asta nu se poate obține, dacă vorbim ca oamenii serioși care pricep ce se întâmplă în jurul lor, decât prin retragerea trupelor ruse din Ucraina, inclusiv Crimeea, din Republica Moldova, de unde n-au mai plecat din 28 iunie 1940, din Abhazia și Osetia de Sud. Pentru început…

Apoi, vedem ce facem cu criminalii, că de război nu prea sunt, din moment ce au ucis, torturat, violat, deportat în timpul unei „operațiuni militare speciale”… Că Rusia nu a declarat război Ucrainei, nu-i așa, pacifiștilor?

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here