Cum au petrecut de 8 Martie cele 700 de deținute din singurul penitenciar de femei

Manele, prăjituri, bârfă și mișcări lascive de dans, însă fără partneri, sunt ingredientele din spatele zebrelelor de la petrecerea de Ziua internațională a femeii, organizată de 8 Martie la Penitenciarul Târgșor, din județul Prahova. Aici sunt cazate doar deținute, inclusiv Alina Bica și Elena Udrea au fost în teminețele de aici, când se aflau în arestul preventiv.

Ziua de 8 Martie înseamnă și o mică petrecere în singurul penitenciar de femei din România. Aici, printre cele 700 de rezidente, Mihai Gâdea și Cristi Borcea sunt idoli. Cei doi români au însă și adversari în preferințele femeilor de la Târgșor atunci când sunt trebuie să aleagă bărbatul preferat care să le ofere un ghiocel de 8 Martie. Actorii de telenovele îi înving clar pe Gâdea și Borcea pentru că sunt mai sexy, spun deținutele.

De altfel, televizorul reprezintă singura șansă de distracție a femeilor din temnițe. De 8 Martie nu putea fi altfel! Micul ecran a susținut petrecerea deținutelor cu muzică, așa cum au povestit condamnatele de la Târgșor. Posturile de manele și programele românești de muzică sunt cele mai căutate de deținute, povestește Alexandra N., o fostă condamnată de la închisoarea din Prahova. Adi Minune, Vali Vijelie și restul maneliștilor vor asigura atmosfera alături de Smiley și Delia. Condamntele se întrec în mișcări de dans și apelează la colege care să le fie partener.

Ceva dulce în meniu

Ca meniu, deținutele primesc, de obicei la cină, plăcintă sau cozonac, o prezența specială în meniul zilnic oferit în închisoare.

Alcool nu au voie, însă mai sunt condamnate care se încing de la petrecere și vorbesc prea mult. Atunci intervin liderele din fiecare celulă, fiecare temniță găzduiește între șapte și 12 deținute, și calmează spiritele. „Noi avem un fel de cod al nostru, un fel de reguli de politețe de după gratii. Adică, trebuie să ne vorbim respectuos una altuia. Să nu ne înjurăm prea mult”, explică Maria L., condamnată pentru crimă.

Până aproape de ora 23, când se dă stingerea micii petreceri de la Târgșor, deținutele stau la bârfă, în general fiecare povestește despre bărbați care le așteaptă după eliberare. Majoritatea știu că se mint și nu le așteaptă nimeni, dar macăr de 8 Martie se pot preface că vor avea o viață mai bună după eliberare.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here