Cum a scris Oprescu pe genunchi un proiect de 10 milioane de euro. „Curtea Veche” riscă să se prăbușească

PUG
Sorin Oprescu

atr4277Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, tratează cu dispreţ istoria Capitalei şi banii bucureştenilor, este de părere viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea. Concret, în luna martie 2015, primarul general a introdus, spre dezbaterea Consiliului General, un proiect de hotărâre privind reabilitarea Palatului Voievodal ,,Curtea Veche”.

„Prin votul majorităţii, propunerea lui Oprescu a fost respinsă deoarece proiectul conţinea, haideţi le spunem elegant – neconcordanţe. Astfel, durata estimată de execuţie este incertă, deoarece în proiectul primarului sunt prevăzute 24 de luni, iar în studiul de fezabilitate apar 36 de luni”, a explicat viceprimarul.

El a adăugat că, având în vedere valoarea investiţiei nu este de neglijat- 10 milioane de euro – se aşteptă ca Sorin Oprescu vină în faţă CGMB cu proiecte conform legii .

La vremea respectivă, primarul general avea planuri măreţe. „Proiectul are ca scop, în afara protejării, restaurării şi consolidării şi funcţionalizarea şi punerea în valoare a vestigiilor. Proiectul recomandă o serie de investiţii absolut necesare asupra vestigiilor, unele directe, cu rol de asigurare a integrităţii şi stabilităţii structurii, altele indirecte, cu rol de a înlătura factorii care pun în pericol starea monumentului. Lucrările care se vor întreprinde la acest obiectiv sunt structurate în trei obiecte: Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche, amenajări exterioare şi branşamente“, după cum se preciza în expunerea de motive a proiectului.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.