joi, noiembrie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalCum a împușcat generalul SRI Dumitru Dumbravă milionul de euro după trecerea...

Cum a împușcat generalul SRI Dumitru Dumbravă milionul de euro după trecerea în rezervă

-

Firma generalului (r) Dumitru Dumbravă, WISE LINE CONSULTING SRL, a obținut, de la înființare, în anul 2018, și până azi, un profit net de 5.730.149 de lei – peste 1 milion de euro, ceea ce dovedește că fostul șef al Direcției Juridice a SRI nu și-a uitat „competențele” după trecerea în rezervă.

Generalul Dumitru Dumbravă a devenit celebru după ce, într-un interviu dat în 2015, a folosit expresia „câmpul tactic” cu referire la instanțele de judecată: „Concret, dacă în urmă cu câțiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA (vechea denumire a DNA − n.r.), de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanței prin rechizitoriu, apreciind (naiv, am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menținem interesul/atenția până la soluționarea definitivă a fiecărei cauze”.

Citește și SRI nu are ce căuta în anchetele penale!

În 2018 a fost trecut în rezervă și imediat și-a înființat firma WISE LINE CONSULTING SRL.

Poate, ar fi cazul ca pe agenda publică să se pună subiectul interzicerii pentru niște ani, după trecerea în  rezervă, a dreptului ofițerilor de informații de a-și folosi cunoștințele pentru a face bani.

Conform cifrelor raportate de fostul general SRI, ce au fost verificate de Bugetul.ro, 2022 a fost un nou an de succes în afaceri pentru Dumbravă.

Anul trecut, potrivit verificărilor efectuate de Bugetul.ro, firma lui Dumitru Dumbravă, WISE LINE CONSULTING SRL, a obținut un profit net de 693.344 de lei. De la înființare și până azi, profitul net al firmei lui Dumbravă a sărit de 1 milion de euro.

Generalul (r) Dumitru Dumbravă este unic asociat și administrator al firmei care are ca obiect de activitate „activități de consultanță pentru afaceri și management”. De la înființare și până azi, firma lui Dumbravă a avut un profit net de peste 5.700.000 de lei

Trebuie precizat că WISE LINE CONSULTING SRL are datorii de 331.011 lei.

„În seiful ungurilor de la OTP Bank”

Generalul Dumbravă a apărut în presă ca reprezentat al filialei din România a băncii ungare OTP într-un caz care ar putea lăsa firmele mici și mijlocii fără garanții de stat pentru proiecte cu bani europeni, după cum a explicat economica.net.

Pe 19 septembrie 2019, luju.ro scria: „MITICĂ FĂRĂ FRICĂ, RECUPERAT LA OTP BANK – De la câmpul tactic din justiție, fostul general SRI Dumitru Dumbravă a sărit în seiful ungurilor de la OTP Bank, pe post de „consultant anticorupție„. Fotografii inedite cu generalul Mitică într-un litigiu în care un om de afaceri român acuză Statul și OTP Bank că l-au falimentat. Cerem Comisiei parlamentare de control a SRI să verifice dacă, anterior recuperării lui Dumbrava, SRI a desfășurat operațiuni legate de OTP Bank (Foto).

Dumitru Dumbravă – cel supranumit tăticul „câmpului tactic” din justiție, fost director al Direcției juridice, iar mai apoi secretar general al Serviciului Român de Informații (SRI) – care relevă că după ce a plecat din SRI, Dumbravă și-a găsit vocația în profesia de „consultant anticorupție”. Fotografia și procesul verbal au fost realizate, respectiv întocmite, în dată de 29 iulie 2019 la sediul Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) din Capitală, unde se desfășura o întâlnire a părților din dosarul nr. 32934/3/2013 de pe rolul Curții de Apel Galați în vederea formulării de obiecțiuni la Raportul de expertiză întocmit în cauza.

Lumea Justiției a mai scris despre situația de coșmar în care a ajuns omul de afaceri român Aurel Săvulescu, administrator al SC Vlasia SRL, din cauza Statului și a băncilor Eximbank și OTP, însă intervenția, absolut brutală după cum veți vedea, a unuia dintre cei mai cunoscuți oameni din SRI în acest dosar ne face să ridicăm niște legitime semne de întrebare.

Astfel cum ne amintim, speța „Vlasia” vizează modalitatea în care societatea administrată de omul de afaceri Aurel Săvulescu a fost silită practic să între în faliment după ce Statul român care, prin Eximbank, a girat un credit de 4,5 milioane euro acordat Vlasia SRL de către OTP Bank, a permis băncii finanțatoare, în speță OTP, să blocheze repetat tragerile din cont, lucru care a determinat inevitabil sistarea lucrărilor la fabrică de carne aflată în construcție și pentru care fusese solicitat creditul. Ce a urmat a fost coșmarul pe pământ. OTP a dat în judecată Vlasia SRL, Statul român s-a făcut că nu știe despre ce este vorba dar s-a băgat în cauza, iar inevitabil a urmat insolvență societății comerciale”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...