joi, noiembrie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalGabriela Firea: „Bucureștiul este în faliment”! Cum a fost golită vistieria Capitalei...

Gabriela Firea: „Bucureștiul este în faliment”! Cum a fost golită vistieria Capitalei în era Oprescu

-

„RADET este al PNL-ului și RATB al PSD-ului”. Așa și-au împărțit liberalii și pesediștii Bucureștiul în perioada în care Capitala era condusă de Sorin Oprescu, potrivit declarației publice făcute de fostul viceprimar Marcel Nicolaescu.

Era Oprescu și a Consiliului General trecut, în care majoritatea a fost ba a PNL, ba a PSD, s-a finalizat prin pierderea unor sume colosale provenite din fonduri europene, proiecte întârzâiate, bani aruncați pe fereastră și bătaie de joc față de cetățeanul Capitalei. Începând de la faptul că locuitorii Bucureștiului nu puteau asista live la ședințele publice al Consiliului, la construirea unui pod rutier cu mai puține picioare- până la aruncarea banilor pe ceasuri poleite cu aur și bănci și chioșcuri la preț de garsonieră, sau chiar apartament. Procurorii DNA au prins în flagrant chiar angajați și consilieri ai fostului edil, Sorin Oprescu, când luau mită pentru a rezolva diferite probleme. Și chiar Sorin Oprescu ar fi fost prins în flagrant de către procurori. Rezultatul: Capitala este în faliment, susține noul primar al Capitalei, Gabriela Firea.Sorin Oprescu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că va începe procedura de achiziţie a unui audit, deoarece la şedinţele pe care le-a avut cu directorii din Primărie i s-a spus că instituţia ar fi în faliment.

„Primăria Capitalei este cel mai mare angajator dintre instituţiile de administraţie publică ţară, pentru că sunt angajaţi atât în aparatul primarului general, în structura Primăriei, dar sunt şi instituţii în subordinea Primăriei Generale a Capitalei sau în coordonarea Primăriei Generale a Capitalei”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a mai spus că ar fi vorba atât de un faliment moral, cât şi de un faliment financiar.

Suntem în faliment din două perspective: un faliment moral, pentru că oamenii nu prea mai au încredere în cei care lucrează în administraţie, în birocraţi, în funcţionari, din păcate unele motive chiar le sunt imputabile, altele sunt pur şi simplu din cauză că lucrurile au mers prost în Capitală şi falimentul financiar, pentru că, orice întreb, mi se spune: «A, păi nu sunt bani»”, a mai spus Firea.

Era Oprescu – șapte ani

Bucu­reştiul se află între primele 10 oraşe din lume în privinţa aglomerării tra­ficului şi primul din Uniunea Eu­ro­peană. Pri­mă­ria a per­mis construcţii excesive în cen­tru, care au sufocat şi mai mult ora­şul. Bucureștiul este para­lizat la primii stropi de ploaie şi este cea mai poluată capi­ta­lă europeană, con­form unui studiu al Agen­ţiei Euro­pe­ne a Mediului, deşi este un oraş, prac­tic, fără industrie. ICOMOS, Co­mi­tetul Inter­naţional pentru Mo­nu­men­te şi Situri, condamnă distrugerea pa­tri­­mo­niu­lui arhitectural al Bucu­reş­tiului.
Multe se în­tâm­plă în acest oraş şi din cauza corup­ţiei din Primăria Generală. Un nu­măr mare de funcţionari au fost arestaţi: con­silierul personal al lui Sorin Opres­­cu, directorul Direcţiei Infrastructură, directorul Direcţiei Relaţii Publice, doi şefi de servicii de la Direcţia Juridică, fostul director al RADET, fostul direc­tor al RATB, alţi funcţionari.
Dar cel mai scandalos aspect al activităţii distructive a Primă­riei Generale este cheltuirea aberantă a banului public. Ceasuri aurite de 70.000 euro bucata, gherete de 40.000 euro bucata (cât un apartament!), jardiniere de 4.000 euro bucata, vopsirea pistelor de biciclete cu 150.000 euro/ km (e vor­ba de pistele care aproape că nu se mai văd!), întreţinerea unui kilometru de şosea cu 500.000 euro/an – sunt doar câteva exemple.

100 de milioane de euro – cheltuiți pe ascuns în fiecare an

Iar mai presus de toate, faptul că cetăţenii nu aveau acces la şedinţele Consiliului General, în ciuda dispoziţiei exprese a legii. Anual, circa 100 de mi­lioa­ne de euro nu au avut destinaţie precizată în bugetul local. Adică era un haos generalizat: sute de autorizaţii nelegale; zeci de decizii judecătoreşti încălcate; zeci de mii de dosare de retrocedare ne­finalizate; nu există un cadastru al Bucu­reştiului, nu există nici măcar un cadastru al proprietăţilor publice ale municipalităţii. În acest timp, spaţiile verzi au dispărut, deşi legea in­terzice schimbarea destinaţiei lor. În iu­nie, 2011, Sorin Oprescu anunţa că a finalizat „Cadastrul verde al Bucureş­tiu­lui”. Nu numai că nu a fost finalizat nici până azi, dar inventarierea spaţiilor verzi private nici nu a început!

În cei șapte ani de mandat, So­rin Oprescu a ridicat datoria RADET de la 170 milioane euro, la 900 milioane euro, sumă echivalentă cu bugetul anual al municipalităţii. Urmează faliment­a­rea RATB, ale cărei conturi sunt deja po­prite de ANAF.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...