Culisele puciului de la CGMB. Întâlnirile de taină ale lui Vanghelie și miza de milioane de euro

20140904_142750Primarul PSD al sectorului 5, Marian Vanghelie, a reușit să recâștige puterea în Consiliul General al Capitalei cu ajutorul a trei aleși ai PDL și șase consilieri ai PP-DD, cărora li s-ar fi promis funcții și chiar bani, susțin surse confidențiale. Aceleași surse vorbesc despre negocieri pentru obținerea de cote-parte din șpăgile care se plătesc, în multe cazuri, de oamenii de afaceri, ca să li se aprobe planurile urbanistice.

Pentru a fi siguri că trădătorii nu dau înapoi, Vanghelie a venit, joi, personal la ședința Consiliului General al Capitalei și a urmărit cum votează fiecare ales general, iar mâna lui dreaptă, consilierul Bogdan Georgescu, se plimba cu mai multe hârtii în mână și le dădea „trădătorilor” de la PDL să le semneze. Acum, după mai bine de o lună în care Consiliul General a fost condus de PDL, PNL și PP-DD, la Capitală s-a  format o nouă alianță: PSD, PP-DD și „independenții”.

Vanghelie, în ședință secretă : „Deci, ei rămân independenți, dar sunt cu noi”

Potrivit surselor noastre, înainte de începerea ședinței, Marian Vanghelie a venit la Primăria Capitalei și i-a băgat într-o sală pe liderii PSD și pe „fugarii” de la PDL: Cristian Țugurel, Gabriel Pârvu și Virginia Mihailovici. Edilul sectorului 5 le-a spus celor trei să rămână independenți, pentru ca să se păstreze aparențele și că să stea liniștiți, că o să fie bine. Mai mult, acesta le-ar fi explicat că dacă acum nu reușește, riscă să fie schimbat din funcția de vicepreședinte al PSD București.

Dovadă că este monitorizat de șefii social-democrați a fost faptul că nu a terminat bine de zis aceste cuvinte, că a apărut la Primăria Capitalei președintele PSD București, Ecaterina Andronescu. Potrivit surselor noastre, aceasta a întrebat unde este Vanghelie, a intrat în sala în care se afla acesta cu liderii PSD și i-ar fi spus că dacă nici acum „nu se rezolvă” (nu recâștigă puterea în CGMB), el va fi schimbat.

S-a făcut frate cu PMP, neoficial, ca să treacă puntea

Aceleași surse ne-au relatat faptul că Marian Vanghelie s-a întâlnit în ultimele trei zile cu lideri din PMP, PDL și PNL, pentru a le cumpăra votul. În timp ce liberalii au anunțat că ei nu sunt dispuși să trădeze, o parte din aleșii PDL s-au arătat dispuși să discute. Iar, după trei zile de negocieri, cei trei PDL-iși amintiți mai sus au bătut palma cu Vanghelie.  Înțelegerea a fost: rămân independenți, dar votează cu PSD, având susținerea din umbră a PMP. Asta, după ce Elena Udrea s-ar fi întâlnit cu edilul sectorului 5, spun aceleași surse.

Vanghelie
După ce a părăsit PDL și a fost ales viceprimar, pe Gabriel Pârvu îl paște incompatibilitatea

Că nu iese fum fără foc o demonstrează și faptul că liderii PDL au emis vineri un comunicat de presă în care îi acuză pe liderii PSD și PMP că s-au aliat în secret, pentru a prelua puterea la Capitală.

Prima promisiune și-a ținut-o, unul dintre „trădători” fiind numit viceprimar al Capitalei: Gabriel Pârvu.

PMP i-a trântit ușa Virginiei Mihailovici

După ce a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență care le dă posibilitatea aleșilor să treacă de la un partid la altul o singură dată, trei aleși ai PDL s-au anunțat independenți, la fel procedând și alți trei consilieri ai PP-DD.

Ulterior, un singur consilier, Virginia Mihailovici, și-a depus actele pentru a intra în PMP, numai că Elena Udrea a anunțat că nu primește traseiști. În atari condiții,Vanghelie riscă să piardă încrederea unui ales general care și-a trădat partidul pentru a-l ajuta să preia noua majoritate în CGMB.

 

 

 

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here