Criză la Sectorul 6! Consilierii Opoziției PNL – USR forțează majorarea salariilor din Primărie

Sectorul 6
Primarul Mutu le cere consilierilor USR să nu mai boicoteze ședințele de consiliu

Noaptea minții! Consilierii Opoziției PNL + USR de la Sectorul 6 forțează majorarea salariilor la Sectorul 6, deși acestea au fost deja dublate în 2017. Primarul Gabriel Mutu îi acuză pe consilierii locali care au făcut manevra că vor să producă o pagubă de 60 de milioane de lei pentru 2018.

Mânați, pare-se, doar de interese politice, consilierii Opoziției PNL-USR Sector 6 au boicotat ședința de joi, 25 ianuarie ședința „de îndată” convocată de primarul Gabriel Mutu, în care trebuia să voteze noua grilă de salarizare a angajaților Primăriei și instituțiilor subordonate Consiliului Local Sector 6. Prin noua grilă de salarizare primarul cerea spijinul Consiliului local să păstreze salariile la nivelul anului 2017, an în care acestea au fiost, practic, dublate.

Creșterea cheltuielilor cu salariile la Sectorul 6 pune în pericol investițiile

Consilierii USR și PNL au boicotat însă ședința, iar singurii doi consilieri ai Opoziției prezenți s-au abținut de la vot. În cazul în care hotărârea nu se aprobă nici în ședința „de îndată” de vineri, bugetul local va fi împovărat, prin mărirea nejustificată a fondului de salarii, cu peste 5 milioane de lei lunar (60 de milioane pe anul 2018).
Primarul Gabriel Mutu îi acuză pe consilierii locali USR și PNL că blochează proiectele de interes major ale sectorului 6 și pun în pericol locurile de muncă a sute de angajați. „Pentru a ieși din situația creată de consilierii USR și PNL, am decis reconvocarea ședinței de Consiliu Local pentru data de 26 ianuarie 2018, cu speranța că de această dată vor manifesta responsabilitate față de interesul public al cetățenilor din sectorul 6, votând pentru menținerea bugetului de salarii la nivelul anului 2017 și neafectând bugetul de investiții pentru anul 2018”, a declarat Gabriel Mutu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here