Crimele de la Caracal. Minciunile polițiștilor care nu și-au făcut datoria

Crimele de la Caracal
Ancheta continuă

Apar noi informații scandaloase despre crimele de la Caracal. În încercarea de a-și ascunde incompetența și de a-și scăpa pielea, adjunctul de la poliția județului Olt și-ar fi mințit șeful atunci când a fost întrebat când a aflat despre dispariția Alexandrei. Informația apare în raportul Ministerului de Interne, prezentat și în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Între timp, părinții primei fete dispărute, Luiza Melencu, au cerut ca Poliția Caracal să fie exclusă din anchetă.

La o săptămână după ce Gheorghe Dincă – principalul suspect în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu şi a Luizei Melencu – a fost reţinut de poliţie, nimeni nu poate să spună clar ce s-a întâmplat cu cele două fete.

Modul în care a acționat Poliția Caracal dovedește cel puțin incompetență, dacă nu și corupție. În raportul Ministerului de Interne, prezentat și în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, apar informații uluitoare despre modul cum s-a intervenit pentru salvarea Alexandrei Măceșanu.

Crimele de la Caracal
Nicolae Alexe a mințit în legătura cu ora la care a fost informat despre dispariția Alexandrei

Comisarul-șef Nicolae Alexe era la comandă în ziua dispariției Alexandrei, pentru că șeful IPJ Olt era în concediu. El ar fi trebuit să coordoneze operațiunile de căutare, dar nu a făcut-o.

Mai mult, încercând să își scape pielea după ce s-a aflat modul scandalos în care au intervenit polițiștii, adjunctul de la Poliția județului Olt și-ar fi mințit șeful atunci când a fost întrebat când a aflat despre dispariția Alexandrei, deși orele sunt trecute foarte clar în raport.

„Criminal” în uniformă

În ziua respectivă, în intervalul ora 11.00 – 16.00, Alexe a fost sunat de polițiști din subordine de cel puțin cinci ori, pentru a-l anunța că în județ a fost semnalată dispariția unei minore. La 15.30 a fost sunat chiar de purtătorul de cuvânt al inspectoratului, care îi semnala că jurnaliștii vor să știe mai multe despre dispariția Alexandrei.

Totuși, Alexe nu a luat atunci nicio măsură. Abia la ora 20.00 a constituit punctul de comandă pentru dispariția de minori, la aproape șapte ore după apelurile Alexandrei la 112.

Nicolae Alexe este cercetat în prezent. El a fost demis din funcție de fostul ministru de Interne Nicolae Moga, vineri.

Dincă, audiat din nou de procurori

Crimele de la Caracal

Ancheta bate pasul pe loc, iar Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal, a ajuns joi seară la audieri, la sediul DIICOT din Capitală. Anchetatorii nu au reușit până acum să găsească trupurile victimelor, deși Dincă a recunoscut că le-ar fi răpit și ucis pe Alexandra și Luiza.

Un pas important pentru elucidarea cazului ar putea fi făcut vineri seară, atunci când  se preconizează că va fi gata rezultatul testelor ADN efectuate pe rămășițele umane găsite în curtea casei suspectului.

Ghorghe Dincă nu s-a întors joi seară la Jilava, ci și-a petrecut noaptea în arestul central din București.

Părinții Luizei Melencu: Poliția Caracal să fie exclusă din anchetă

După ce DIICOT a anunțat că dosarul care vizează crimele din Caracal va fi preluat de la Craiova și va fi instrumentat sub coordonarea directă a procurorului-șef, Felix Bănilă, părinții Luizei Melencu au cerut ca și Poliția Caracal să fie exclusă din anchetă. Asta pentru că, susțin părinții fetei ucise, nu e normal ca polițiștii care nu și-au făcut datoria să fie lăsați în continuare sp cerceteze crimele.

„Să sperăm că ne ajută domnul avocat, presa și  bunul Dumnezeu. De la poliție nu avem speranță. Ne-au spus că fiica noastră a plecat cu un Făt-Frumos. Ne-au dus la detectorul de minciuni. Nu noi trebuia să fim duși. Oamenii care i-au făcut rău sunt în libertate și noi am fost chestionați”, a declarat mama Luizei la România Tv.

În schimb, părinții Alexandrei Măceșanu mai speră într-o minune.  Ioan Măceșanu a spus că încă nu și-a pierdut încrederea și familia încă speră ca fata să fie găsită în viață. Acesta a menționat că, din punctul lui de vedere, căutările ar fi trebuit să înceapă încă din momentul când a fost raportată dispariția fetei.

Șeful demis al Poliției Caracal, vrea la pensie

Crimele de la Caracal
Comisarul șef Nicolae Mirea vrea la pensie

Între timp, polițiștii care nu și-au făcut datoria încearcă să părăsească scena pe ușa din dos. Comisarul șef Nicolae Mirea, demis din fruntea Poliției Caracal de fostul ministrul de Interne, vrea acum să se pensioneze. El a depus joi documentele pentru încetarea raportului de serviciu cu Poliţia în vederea pensionării.

Comisarul şef de poliţie Nicolae Mirea ocupă funcţia şef al Poliţiei Caracal de la finalul anului 2017, după ce înainte a fost şef al Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul insituţiei. El este poliţist de peste 25 ani.

Alexandru Cumpănaşu: „Monstrul care a luat-o pe Alexandra este protejat”

Unchiul Alexandrei Măceşanu, Alexandru Cumpănaşu, a lansat acuzații grave. El afirmă că Gheorghe Dincă nu a acționat singur, ci face parte dintr-o rețea de trafic de minore.

„Dragi romani, NU mai am nici un dubiu: Monstrul care a luat-o pe Alexandra este PROTEJAT. NU este un singuratic psihopat. Este parte din retele de trafic de minore!!!!. Are complici in mai multe tari europene. Si multa protectie din Romania. Va rog ajutati ma sa punem presiune pe toate institutiile sa o gaseasca!!! VA ROG. ITALIA, MAREA BRITANIE SUNT DOAR 2 TARI unde monstrul impreuna cu posibil familia lui a rapit si trimis fete sarace. MOR CU EI DE GAT. Trimiteti va rog mesaje catre toate institutiile si persoanele din Romania care pot face dreptate. #112vreausatraiesc. Pun aici o poza a unui complice dovedit al acestuia cu orice risc pt ca anchetatorii nu actioneaza transparent”, a scris pe Facebook Alexandru Cumpănașu.

Reacția sa vine după ce un om de afaceri din Arad, care o cunoaşte pe fiica lui Gheorghe Dincă, a declarat, joi, pentru Mediafax că aceasta le-ar fi propus unor italieni să le aducă fete pe un domeniu de vânătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

*