Pentru Biroul Electoral Central, Corneliu Vadim Tudor trăiește! A respins alianța PRM – Ghiță

Corneliu Vadim Tudor trăiește

Biroul Electoral Central a respins protocolul de constituire a alianței electorale dintre PRM și PRU (fondat de Sebastian Ghiță), deoarece Corneliu Vadim Tudor trăiește!.

Partidul România Mare a fost fondat în anii 90 de Corneliu Vadim Tudor, care a murit în 2015.

Ei bine, Biroul Electoral Central a respins înregistrarea alianței pe motiv că în Registrul Partidelor Politice Corneliu Vadim Tudor figurează în continuare ca președinte al PRM. În plus, BEC a constatat că Teodor Victor Iovici, cel care a semnat alianța din partea PRM, nu ar avea calitatea de reprezentant al partidului.

Decizia BEC a venit chiar în ziua în care Curtea de Apel Ploiești a decis să anuleze mandatul de arestare preventivă cerut de procurori pe numele lui Ghiță, ceea ce înseamnă că fostul deputat se poate întoarce din Serbia fără teama de a fi arestat.

Corneliu Vadim Tudor trăiește! O decizie similară a luat BEC și în cazul USR-PLUS

Înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR – PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă joi de Biroul Electoral Central.

Motivul invocat a fost acela că, potrivit Registrului Partidelor Politice, Dan Barna nu ar fi președintele USR, ci Nicușor Dan, care și-a dat demisia în 2017. Nicuşor Dan a anunţat joi seara că a găsit soluţia care să îi permită să contrasemneze în mod legal protocolul alianţei.

„Am găsit, împreună cu echipa juridică (aceeași din 2016), soluția care să îmi permită să contrasemnez în mod legal protocolul Alianței USR PLUS. Nu garantez că, în urmă semnăturii mele pe protocol, contestația Alianței USR PLUS va fi admisă. Fac însă tot ce ține de mine, în situația dată, ca o opțiune electorală îmbrățișată de o parte a populației să poată fi prezentă pe buletinele de vot în 26 mai”, a anunţat Nicuşor Dan pe Facebook.

Acum, în viziunea BEC, Corneliu Vadim Tudor trăiește!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here