Contracte grase cu dedicație pentru o firmă de apartament la ADP Sectorul 2

ADP Sectorul 2
Viceprimarul Dan Cristian Popescu și directorul ADP Sectorul 2 Alin Drugău

În vreme de pandemie, ADP Sectorul 2 tace și face. Instituția, aflată sub directa coordonare a viceprimarului liberal Dan Cristian Popescu, a atribuit unei firme de apartament, proaspăt înființată, prin achiziție directă, într-o singură zi, 10 contracte în valoare de aproape 500.000 lei.

Lovitura a fost dată pe 2 iunie 2020, când firma Way Research SRL a semnat cu Administrația Domeniului Public (ADP) Sectorul 2 nu mai puțin de 10 contracte pentru proiectarea lucrărilor de modernizare a mai multor străzi.

Directorul ADP Sectorul 2 este Alin Drugă, care a fost condamnat pentru luare de mită. Instituția este coordonată de viceprimarul Dan Cristian Popescu.

CITEȘTE ȘI: Candidat surpriză la Primăria Sectorului 2. Pe cine aruncă în luptă PSD

„Spargerea” contractelor, șmecheria ADP Sectorul 2

Deși ADP Sectorul 2 contractează frecvent astfel de servicii, instituția s-a ferit să organizeze o licitație, pentru a încheia un acord-cadru. Prin acest tertip, ADP a reușit să se înscrie în plafoanele pentru achiziții directe.

Astfel, contractele au fost atribuite „pe sprânceană”, una dintre principalele beneficiare fiind Way Research SRL. De la începutul anului și până în prezent,

Way Research SRL a primit, fără licitație de la ADP Sectorul 2, nu mai puțin de 20 de contracte, în valoare totală de circa un milion de lei, după cum a relatat presa.

Firma Way Research SRL, care nu are niciun fel de experiență, a fost înființată în iunie 2020 și are sediul într-un apartament dintr-un bloc de pe Șoseaua Pantelimon. Potrivit datelor furnizate la Ministerul Finanțelor, firma figurează cu 0 (zero) angajați.

CITEȘTE ȘI: Surprize, surprize la Sectorul 6! La primărie candidează doi useriști convinși

Viceprimarul Popescu răspunde de ADP Sectorul 2

Administrația Domeniului Public Sectorul 2 se află în subordinea viceprimarului Sectorului, liberalul Dan Cristian Popescu încă de acum 4 ani. În octombrie 2016, imediat după alegerile locale, primarul în funcție Mugur Mihai Toader și-a delegat atribuțiile viceprimarului Popescu.

ADP Sectorul 2
Viceprimarul Dan Cristian Popescu răspunde de ADP Sectorul 2

„Începând cu 01.11.2016, se deleagă domnul POPESCU DAN CRISTIAN, Viceprimar al Sectorului 2 al Municipiului București, competența de a coordona activitatea și de a conduce următoarele servicii publice de interes local de la nivelul Sectorului 2 (…): Direcția Venituri Buget Local Sector 2; Administrația Domeniului Public Sector 2; Administrația Piețelor Sector 2”, se menționează în dispoziția primarului.

CITEȘTE ȘI: Cum explică ADP Sector 2 angajarea directorului Alin Drugău, condamnat pentru corupție în aceeași instituție

Ce prestează Way Research SRL pentru Sectorul 2

Contractele atribuite fără licitație firmei Way Research SRL au avut ca scop realizarea documentației de avizare pentru lucrări de intervenție, studii de teren, expertiză tehnică pentru mai multe străzi din Sectorul 2: Soltuzului, Niceta, Scheiul de Jos, Pargarilor, Județului, Ispravnicului, Banul Scarlat, Vagonului, Scheiului, Ghinea Brătășanu, Lacul Amara, Nistor Răileanu, Laviței, Valer Dumitrescu, Spinului, Poeziei, Brădești, Barbu Brădescu și Albatrosului, parcare reședință Sechelarie Visarion 10.

ADP Sectorul 2 este campioană la contracte atribuite fără licitație, relatează presa.

Pe 27 martie a atribuit firmei Belmar Prod SRL 50 de contracte, în valoare totală de circa 3 milioane lei, prin cumpărare directă, pentru furnizarea de locuri de joacă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here