Consilierul general Doru Giugula, pe fărașul incompatibilității

Giugula
Doru Mihai Giugula

Cunoscutul consilier PSD, avocatul Doru Giugula, este pe cale de a fi „eliminat” din Consiliul General al Municipiului București, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul Agenției Naționale de Integritate.

Giugula
Doru Mihai Giugula

Pe 30 august 2012, ANI a anunțat că a constatat existența unei diferenţe de 1,16 milioane de lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Doru Mihai Giugula, în perioada exercitării funcţiei de Consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București (intervalul 2008 – 2011). Inspectorii au constatat că veniturile realizate de către Giugula, împreună cu familia, în perioada respectivă au fost de 456.222 lei, dar au constat că averea ar fi crescut, nejustificat, au spus ei, cu aproape 250.000 euro.

Citește comunicatul ANI

Din această cauză, ANI a constatat atunci că Giugula este incompatibil și a sesizat și Parchetul pentru cercetarea acestuia cu privire la comiterea infracțiunii de fals în declarații.

Pe 2 aprilie 2013, Curtea de Apel București i-a admis plângerea lui Giugula și a anulat raportul de evaluare al ANI, dar pe 7 noiembrie Înalta Curte (ICCJ) a modificat sentința „în sensul că respinge acţiunea formulată de reclamantul Doru Mihai Giugula ca inadmisibilă”.

Citește aici sentința Înaltei Curți

Potrivit legii 176/2010 (art. 17), „persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, în sensul prevederilor art. 18 (mai mult de 10.000 euro – n.r.), este considerată incompatibilă”.

O dată ce raportul de evaluare ANI a fost validat, practic, de ICCJ, el trebuie trimis Comisiei pentru cercetarea averilor de pe lângă Curtea de Apel București (formată din doi judecători și un procuror) care urmează să constate incompatibilitatea acestuia în raport cu documentele înaintate de ANI.

CITEȘTE și Milionarii din anturajul lui Vanghelie, eliminați din Consiliul General

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here