Conducerea ANRE continuă să-și bată joc de români. În plină criză, vrea noi sinecuri pentru PSD şi PNL

Președintele ANRE Dumitru Chiriță ne costă 12. 000 de euro pe lună
Președintele ANRE Dumitru Chiriță ne costă 12. 000 de euro pe lună

Conducerea ANRE continuă să-și bată joc de români, deși este marea vinovată pentru că plătim facturi uriașe la energie, iar, după ce guvernul Ciucă a prelungit sfidând întreaga țară, săptămâna trecută, mandatele șefilor instituției, nesimțirea acestora întrece orice imaginație.

Citește și Contorul inteligent – singura soluție ca să plătim prețul corect la energia electrică. Guvernul Ciucă îi fură pe români ca ultimul șarlatan

Astfel, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a solicitat Comisiei pentru Industrii de la Cameră mărirea numărului de posturi cu 180, deşi liderii coaliţiei au afirmat că angajările la stat sunt îngheţate, a declarat marți deputatul USR Cristina Prună.

„Încă o bătaie de joc la adresa românilor. ANRE, instituţia care trebuia să gestioneze criza facturilor la energie şi să îi ajute pe oameni, a cerut Parlamentului printr-o adresă să crească numărul de posturi cu 180 de oameni. Adică mai mult de 50% decât numărul de angajaţi pe care îi are ANRE în prezent. Asta într-o perioadă în care posturile la stat ar trebui, în teorie, să fie îngheţate, aşa i-am auzit pe liderii coaliţiei, însă ei vor să mărească numărul de posturi la ANRE, adică noi sinecuri pentru PSD şi PNL într-o perioadă în care vedem bine cum facturile la energie sunt explodate şi cum ratele la bănci ale românilor cresc pe zi ce trece”, a spus Cristina Prună, la Palatul Parlamentului.

Conducerea ANRE este ilegitimă

Mandatul conducerii ANRE a expirat de săptămâna trecută, iar aceasta „nu mai are legitimitate să mai fie în fruntea instituţiei, a arătat Cristina Prună.

„Vreau să le reamintesc lui Marcel Ciolacu şi Alinei Gorghiu că noi, USR, am depus în Parlament o cerere să începem procedura de numire a membrilor Comitetului de Reglementare al ANRE în mod transparent, deschis, prin audieri publice. (…) Vreau să terminăm o dată cu aceste angajări care nu au absolut niciun fel de logică, trebuie să oprim acest proiect de lege care este nociv şi nu are absolut niciun fel de justificare, iar Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu să declanşeze o dată această procedură de numire a membrilor din conducerea ANRE. 180 de posturi în plus acum la stat nu au absolut nicio justificare, iar acest proiect trebuie să fie scos de pe circuitul legislativ”, a afirmat Prună.

Deputatul USR a menţionat că proiectul privind mărirea numărului de posturi în ANRE cu 180 a fost asumat de actuala coaliţie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here