Concursuri „strategice” la ANAF București. Serviciile anticorupție, chemate să stea la pândă

Semnele că schimbarea Guvernului este iminentă mai ales când vorbim de un Executiv de cursă lungă cum este, încă, administrația Ponta, apar întotdeauna și în alte zone decât în declarațiile politice sau moțiunile de cenzură depuse în Parlament.

ANAF
DGRFP București a scos la concurs posturi cheie

Unul dintre semnele schimbării apare acum în anunțurile de concurs de pe pagina de Internet a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP).

„Betonarea” funcțiilor cheie

Pe 18 și 19 septembrie, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) București a scos la concurs mai multe posturi de conducere din cadrul instituției, concursuri care vor avea loc între 19 și 21 octombrie.

Sursele noastre din ANAF ne-au explicat care sunt dedesubturile avalanșei de concursuri. „Schema este clasică. Înainte de evenimente majore care aduc schimbarea Puterii, se scot la concurs și se «betonează» persoane de încredere pe posturile cheie din administrațiile fiscale – control, inspecție fiscală și altele. Odată ce aceste persoane ocupă sau sunt confirmate pe post prin concurs, vor fi mult mai greu de înlăturat de acolo”, ne-au dezvăluit sursele. Într-adevăr, concursurile anunțate pe site-ul ANFP vizează ocuipare posturilor de șef inspecție fiscală (foto) la toate administrațiile fiscale de sector din București și județul Ilfov, dar și șef serviciu control și „colectare – executare silită”.

Lucrătorii anticorupție, cu urechile ciulite

ANAF
Marinel Rizea, șeful regionalei București, e un finanțist cu o avere impresionantă

Acesta este momentul în care încep să se petreacă, de regulă, și mișcările subterane. „Posturile cheie sunt foarte valoroase, atât pentru cei care le ocupă, cât şi pentru alţii. Nimic nu este gratis, să ştiţi, sunt interese foarte mari, mai ales la regionala bucureşti. Ar fi bine ca Direcţia Generală de Integritate şi celelalte structuri de informații dar și de luptă împotriva corupției ale statului să acorde atenție mișcărilor de trupe din această perioadă”, ne-au spus sursele din ANAF.

DGRFP București este condus de Marinel Rizea, un finanțist cu o avere impresionantă, potrivit declarației de avere. Despre aceasta, a relatat, țn urmă cu trei ani, Ziarul de Investigații – În Ilfov, prosperă evazioniștii și șeful fiscului”. Bursa zvonurilor din ANAF îl creditează pe Marinel Rizea ca potențial candidat la șefia Direcției Generale Antifraudă din ANAF!

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. Verificati-va salariatii SPAGARI de la sefviciy finant.Vanju-Mare cum au fost angajati ?Trusca Sandu(Alex)M.CRACEA..si anulati escrocheriile fabricate de ei si anturajul lor.Sume fictive la”negru”retinute”pe un nr.de inregistrare ale altor pers.la o pers.care are pensie fara sa aiba datori

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here