ANCHETA. Un comisar de la Penitenciarul Tulcea făcea afaceri cu un criminal

Comisarul care introducea telefoane în penitenciar știa că este urmărit

Potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată comisarul de penitenciare Silviu Ionete pentru că a introdus în penitenciarul Tulcea telefoane mobile și cartele SIM, își schimba locația de teama unui flagrant, știind că este urmărit.

Potrivit rechizitoriului, la începutul anului 2019, făptuitorul Ionele Silviu Ioan, comisar de penitenciare, încadrat la Penitenciarul Tulcea, a primit de la o persoană deocamdată necunoscută o sumă bani pentru a introduce în penitenciar mai multe telefoane mobile.

Comisarul le-a livrat unui deținut încarcerat pentru omor.

De asemenea, anchetatorii au stabilit că deținutul din urmă primea telefoanele în contextul în care făcea parte dintr-o grupare coordonată de un alt coleg, aflat în executarea unei pedepse cu detențiunea pe viață, specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda ”accidentul”.

Întâlniri anulate de frica poliției

Comisarul de penitenciar a avut și un complice, individ care a recunoscut faptele și care a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției. Potrivit rechizitoriului, Ionete era suspicios tot timpul, mai multe întâlniri fiind amânate, acesta fiind convins că este urmărit pe poliție. Când se asigura că totul este în regulă, se întâlnea cu cei care trebuiau să-i aducă banii pe serviciile prestate prin whatsapp.

Pe 1 martie 2019 şi 02 aprilie 2019, comisarul a primit de la complicele său sumele de 4.000 şi respectiv 2.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3500 lei, pentru a introduce în Penitenciarul Tulcea mai multe telefoane mobile.
Trei dintre ele au fost descoperite chiar în mașina sa care a fost percheziționată de ofițerii DNA Constanța.

Ionete riscă până la 5 ani închisoare deoarece făcea parte din personalul penitenciarului. astfel, potrivit legii, ”Dacă fapta este săvârșită de către personalul administrației locului de deținere sau personalul centrelor de reținere și arestare preventivă, pedeapsa este închisoarea de la un an la 5 ani”.

În acest moment, Silviu Ionete este încarcerat, tribunalul Constanța prelungind măsura arestării preventive pentru 30 de zile, până la data de 2 iunie 2019.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here