Codrin Ștefănescu îl susține pe senatorul penal Gabriel Mutu, în ședințe PSD clandestine, pentru Primăria sectorului 6

codrin-stefanescu-asistam-la-o-actiune-de-forta-absolut-inacceptabila-intr-un-stat-european-309203PSD se dezice de USL înainte cu un an de alegeri. Motivul: vor să mai prindă un mandat de primar, după ce timp de trei ani l-au susținut pe edilul sectorului 6, Rareș Mănescu. În acest sens, potrivit surselor cetățeanul.net, zilele trecute a avut loc o ședință la sediul PSD Sector 6, la care a participat şi Codrin Ştefănescu, în calitate de mare susţinător al lui GabrielMutu, senatorul penal care vrea să ajungă edil al sectorului 6 al Capitalei.

S-a discutat despre intrarea organizaţiei PSD Sector 6 în opoziţie faţă de Rareş Mănescu! Primul pas va fi demisia lui Gabriel Petrea din funcţia de viceprimar sl Eectorului 6!”, au povestit, pentru cetățeanul.net mai mulți participanți la ședință.

Potrivit surselor noastre, în locul lui Petrea ar urma să fie numit liberalul Adrian Enache, omul de casă al lui Gabriel Mutu. Prin această mişcare Mutu şi Codrin urmăresc obţină controlul exclusiv asupra tot ce înseamnă administraţie Sector 6, inclusiv asupra informaţiilor care circulă din Primăria Sectorului 6!

Bătălie în PSD, pe la spatele liderilor

Cert este că, în timp ce liderii PSD nu au decis încă cine va fi candidatul la Primăria sectorului 6, Gabriel Mutu a anunțat în sector că este candidatul PSD și încercă să obțină sprijinul liderilor social-democrați. Numai că, acesta  nu este susţinut nici la nivelul organizaţiei locale, nici centrale din cauza dosarelor penale în care este cercetat.

Pe de altă parte, Organizaţia PSD Sector 6, dar şi cea centrală, şi-au arătat interesul faţă de candidatul Ştefan Florescu, care, sondat ca şi independent a obţinut un zdrobitor 48%.

„PSD Sector 6 îşi manifestă interesul faţă de popularitatea şi candidatura lui Florescu, procentele acestuia reprezând o grantie a faptului îşi pot păstra poziţiile în cadrul Consiliului Local Sector 6″, au declarat surse din cadrul PSD sector 6.

Cert este că Florescu este varianta analizată și de PNL. Deci, în prezent, Florescu este bulgărele de aur din grădina PSD și a PNL-ului.

Senatorul penal care se vrea edil

Urmărit penal pentru organizarea de grup infracțional și spălare de bani, senatorul Gabriel Mutu vrea să ajungă edil al Sectorului 6 al Capitalei. Recent, acesta s-a plimbat prin sector cu oameni care purtau veste inscripționate Mutu, iar angajații Administrației Domeniului Public au fost scoși să facă curățenie pe traseul ales de senatorul penal, care s-a folosit de ei să facă campanie. Spunea oamenilor că face curățenie în sector.

Senatorul Gabriel Mutu (PSD) şi deputatul Mario Ernest Caloianu (UNPR) sunt urmăriţi penal în dosarul în care procurorii DIICOT l-au reţinut pe Dragoş Nedelcu, fost membru în CA al Realitatea Media, suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii și polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate — IGPR au anihilat activitatea unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală și spălare a banilor proveniți din infracțiuni.

Grup infracţional organizat Dragoş Nedelcu, Gabriel Mutu &Co

Procurorii susțin că în perioada 2010 — 2014 a fost constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor proveniți din infracțiuni, prin folosirea unor societăți comerciale de tip fantomă, care nu au declarat sediile secundare în care își desfășoară activitatea, în scopul sustragerii de la efectuarea verificării financiare, fiscale sau vamale, precum și pentru sustragerea de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.

În aceeași perioadă, prin folosirea societăților tip-fantomă, membrii grupării au dispus transferarea între conturile societăților a unor sume de bani provenite din infracțiuni, în scopul ascunderii originii infracționale, urmate de retragerea acestora în numerar și înmânarea către administratorii firmelor care au sustras acești bani de la plata obligațiilor financiare și fiscale către partenerii de afaceri și stat, care astfel au dobândit aceste sume cunoscând că provin din infracțiuni.Gabriel Mutu Liderul grupării, Ion Tomescu, este acuzat că a dobândit, sub forma unui comision, 1% din sumele retrase, cunoscând că banii provin din infracțiuni. Suma totală estimată a fi transferată și retrasă în numerar în perioada menționată este de 100 milioane lei.

Printre societățile beneficiare se numără firme din domeniile construcții autostrăzi și alte construcții civile, construcții feroviare, IT, pază și protecție, modă.

Fostul ziarist Dragoș Nedelcu și omul de afaceri Bogdan Mitu au fost reținuți și vor fi duși Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă, ei fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

„Față de inculpatul Nedelcu Dragoș Adrian există suspiciunea rezonabilă că în calitate de administrator de fapt al SC Nuts Consulting și SC Pathway Advisors SRL, a aderat la grupul infracțional și împreună cu inculpata Muntean Ana Maria Armanca, asociat la cele două firme, ajutați de administratorul de drept al societăților, inculpatul Nedelcu Iulian, prin operațiuni specifice de spălare a banilor, au dobândit suma totală de circa 6 milioane de lei, cunoscând că provine din săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea cu rea credință a creditului societății”, declară DIICOT.

Procurorii mai arată că Bogdan Mitu este suspectat că a dobândit prin operațiuni specifice de spălare a banilor, din conturile SC Tape Computers SRL, la care era asociat și administrator, suma de circa 11 milioane de lei, și a furnizat altor membri ai grupării facturile emise de firme-fantomă cât și sumele de bani extrase în numerar în urma operațiunilor de spălare a sumei totale de 10.606.945 lei, din care și-a oprit „comisionul” de 10%.

„Totodată, în cauză sunt urmăriți penal pentru aceleași infracțiuni și inculpatul Mutu Gabriel, senator, și suspectul Caloianu Mario Ernest, deputat. Față de suspectul Caloianu Mario Ernest, procurorii DIICOT au dispus extinderea urmăririi penale și pentru infracțiunea de fals în declarații, constând în aceea că la data de 21.01.2014 acesta a depus declarația de avere în care a consemnat în mod nereal că are ca surse de venituri doar salariul de deputat, fără a declara că obține venituri și din administrarea SC Eurobec Grup Construct SRL și SC Euromarabian SRL”, mai spun procurorii.

De asemenea, senatorul Gabriel Mutu este urmărit penal și pentru comiterea infracțiunilor de folosirea cu rea credință a bunurilor societății, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Față de acesta există suspiciunea rezonabilă caă a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăți comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrate în contabilitatea SC GM Activ Building Management SRL, și în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile SC Building Management SRL în conturile societăților menționate. Totodată, suspectul Mutu Gabriel este acuzat că în perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul sumei totale de 1.064.692 lei din conturile SC GM Activ Building Management SRL, în conturile a cinci dintre societățile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracțional organizat. Banii au fost dobândiți în final de inculpat, după ce suma a fost fracționată și transferată în conturile altor societăți comerciale, de tip fantomă, administrate tot de membrii grupului infracțional organizat, fiind apoi retrasă în numerar în scopul ascunderii originii infracționale”, se mai spune în comunicatul DIICOT.

În urma a opt percheziții, au fost aplicate măsuri asiguratorii asupra bunurilor de lux ale inculpaților, printre care și un autoturism Ferrari.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here