CNADNR sifonează milioane de euro firmei de consultanță pentru autostrada Transilvania

Bechtel
Consultanața pentru autostrada „fantomă” Bechtel este plătită, și astăzi, cu milioane de lei lunar

Contractul între CNADNR și Bechtel a încetat din mai 2013, dar consultantul încasează în continuare milioane de euro pentru lucrări invizibile.

CNADNR
Consultanța pentru autostrada „fantomă” Bechtel este plătită, și astăzi, cu milioane de lei lunar

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a plătit, după ruperea contractului cu Bechtel, consultanță pentru lucrări inexistente la autostrada Transilvania în valoare de peste şapte milioane de euro. Odată cu încetatea contractului de construcție a autostrăzii Transilvania, oficialii CNADNR ar fi trebuit să rezilieze și contractul de consultanță. Chiar dacă au trecut mai bine de doi ani de la rezilierea contractului cu americanii de la Bechtel, Compania Națională de Autostrăzi decontează, în fiecare lună, francezilor de la Egis Route Scetauroute, facturi de sute de mii de euro pentru supervizarea lucrărilor de construcție autostrada Brașov-Borș. Surse din Ministerul Transporturilor au explicat reporterilor Cetateanul.net că rezilierea contractului, „costă mai mult decât facturile lunare”.

„Există o clauză în contract din care rezultă că rezilierea contractului costă mai mult decât aceste facturi cuprinse între 700.000 și 1,5 milioane de lei”, ne-au explicat sursele citate.

6,23 milioane lei în 2015

În luna august 2004, Compania Națională de Autostrăzi și francezii de la Egis Route Scetauroute au încheiat un contract de supervizare lucrări de construcție autostrada Brașov-Borș. Dacă pe perioada lucrărilor de construcție a autostrăzii Brașov-Borș, Egis Route Scetauroute încasa aproximativ un milion de euro pe lună pentru consultanță, după încetinirea lucrărilor și apoi suspendarea contractului autostrăzii Transilvania, firma de consultanță încasa lunar între 700.000 și 1,6 milioane de lei. În anul 2013, după rezilierea contractului de construcție a autostrăzii Transilvania, consultantul a încasat peste 10 milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor.

Anul trecut, Egis Route Scetauroute s-a ales cu peste 14,7 milioane de lei, bani pentru supervizarea lucrărilor la autostrada Brașov-Borș. Conform facturilor afișate pe site-ul CNADNR, în primele cinci luni ale acestui an, în conturile francezilor au intrat încă aproximativ 6,23 milioane de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here