Clotilde Armand vorbește despre funie în casa spânzuratului. Noi dovezi despre legăturile USR cu George Soros

Soros
Clotilde pare a avea „orbul găinilor” în ceea ce privește legăturile dintre Soros și membri din staff-ul USR

Clotilde Armand a lansat, săptămâna trecută o serie de acuzații asupra PSD, principalul partid parlamentar, despre care a afirmat că ar fi fost finanțat de miliardarul american George Soros în campania electorală pentru alegerile de la București. Ea a negat, totodată, că USB ar fi beneficiat de ajutorul controversatului om de afaceri în campania pentru Primăria Capitalei. Fie din naivitate, fie că a prins repede politicianismul de Dâmbovița, Clotilde Armand ignoră legăturile staff-ului USR cu miliardarul american.

„Domnul Mirel Palada, omul de casa al PSD, a fost finantat de Soros. Noi in niciun caz. Soros a fost de două ori chemat de PSD-isti. Ultimul a fost chiar domnul Ponta. Asa că, cei care au legătura cu Soros sunt chiar PSD sau partidele politice actuale. Noi nu avem nicio legătură cu domnul Soros”, a declarat Armand, citată de Realitatea.net.

Legăturile controversate ale lui Matei Păun, șeful de campanie a USR

Soros
Matei Păun (stânga) a fost șeful de campanie al lui Nicușor Dan

Dezminţirea lui Clotilde Armand nu pare a fi în acord cu faptele. Legătura dintre USR şi Soros se numeşte Matei Păun, nimeni altul decât şeful de campanie la nivel naţional al USR (Uniunea Salvaţi România). Matei Păun a fost CEO al unei firme controlate de Soroş şi membru într-o asociație profesională din care făcea parte și Remus Truică.

În 2000, Matei Păun a fost președinte al companiei Dynamic Network Technologies (DNT). Compania, înființată în 1997, a fost de fapt o „tentaculă” (spin-off) al Fundației Soros în România. Matei Păun a fost directorul companiei și el s-a ocupat de vânzarea acesteia în 2001 către Astral Telecom pentru 8-11 milioane de dolari.  Păun, prin DNT, împreună cu alte 11 companii au înființat în 2001 Asociația Națională a Internet Service Providerilor. Între cele 11 companii se află și firmele conduse de Emil Jugaru, Dan Mihăescu, dar şi Remus Truică. Fost şef de cabinet al lui Adrian Năstase, acesta este cercetat penal în scandalul retrocedărilor.

Matei Păun ocupă în momentul de faţă funcţia de CEO al BAC Investment Bank România (Balkan Advisory Groups SRL). Partenerul său la această firmă este Vitaly Buzdugan, cetăţean belarus cu afaceri în România şi legături cu Lukaşenko şi zona rusească.
Conform spuselor sale, BAC ar fi fost înființată în 2004 de el și de Tudor Boloni (acesta a fost co-managing partner în 2004-2005 când a fost înființat BAC România. În septembrie 2005, Boloni a declarat faliment personal în America pentru o sumă mai mică de $200.000). Conform datelor de la Registrul Comerțului, firma a fost înregistrată în martie 2005, are sediul în București, un capital social de 200 RON și este deținută în proporție de 100% de BAC – Advisory LTD, o firmă înregistrată în Cipru. Reprezentantul BAC Advisory în România este Gordana Vesici.  BAC Advisory e înregistrată în Cipru de Andreas Koutsos și Savvas Tsivikos.  Andreas Koutsos este proprietarul a mai multe companii specializate în servicii de contabilitate.  Firmele oferă și servicii de înființare și menținere de companii offshore. Matei Păun figurează şi în scandalul Panama Papers, deţinând  o firmă offshore.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.