Ciucă, pentru noi, este Ceaușescu Doi!

Pentru cei care aveam ținere de minte în anii 1980 și am trecut prin revoluția și lovitura de stat din decembrie 1989, declarația făcută de prim-ministrul Ciucă miercuri seara ar trebui să fie un motiv suficient ca să mergem să-l scoatem cu fulgi cu tot, dar și cu slugile care-l înconjoară, din Palatul Victoria.

Dacă Ceaușescu ne recomanda brutal să mai punem un pulovăr în plus, „eroul de la Nassiryiah” a fost ceva mai blând cu noi, supușii săi: „Îi rugăm pe cetăţeni ca împreună cu celelalte instituţii să facem în aşa fel încât să reducem risipa şi ne-am încadrat în procentul care a fost agreat şi recomandat de către Uniunea Europeană”.

Ați înțeles, da, la ce se referă domnul general?

Reducerea „Risipei”, despre care vorbește dumnealui și pe care a înghițit-o ca pelicanul din recomandările Uniunii Europene, presupune să tremurăm și să ne chiorâm în propriile case doar pentru că niște lichele care au condus și conduc UE, dar mai ales Germania, au decis să „salveze planeta” renunțând la cărbune și centrale nucleare, pentru a-i îmbogăți, pe banii cetățenilor, pe cei care investeau în eoliene și fotovoltaice. Și cum vântul se mai și odihnește, iar norii, nesimțiții, mai acoperă soarele, în special iarna, au mizat totul pe gazele rusești.

Dar, ce să vezi?

Putin, nu mai discutăm aici de ce, i-a lăsat cu conductele goale, de suflă vântul prin ele mai ceva decât în paletele mult lăudatelor eoliene.

Cu câteva ore înainte ca premierul Ciucă – ca să vezi, îi „ruga” pe români să mai pună un pulovăr în plus și să se obișnuiască cu bezna, cancelarul Olaf Scholz anunța că Germania a renunțat să mai prelungească durata de viață a două din ultimele trei centrale nucleare, urmând să le închidă.

Acum e clar de ce e musai ca să strângem cureaua la consumul de energie? Cum, nu? Doar țările UE sunt solidare cu cea dintre ele care se află în necaz. În cazul nostru Germania…

Dacă statul român timp de peste 32 de ani nu a vrut să-i pedepsească pe criminalii din decembrie 1989 și iunie 1990, acum își pedepsește din nou cetățenii, condamnându-i, la fel ca în anii 1980, la frig, întuneric și foame. Să le intre bine în cap cine le sunt stăpânii!

Și nu, nu mai le sunt Ceaușeștii, ci, pe plan intern, urmașii celor din jurul lor, iar, pe plan extern, jupânii Uniunii Europene.

Să ne stăpânească sănătoși, dacă asta ne dorim!

N.B. : Ursula von der Leyen: „Comisia Europeană va propune o ţintă obligatorie privind reducerea utilizării de electricitate în perioadele de consum de vârf şi va colabora cu statele membre pentru atingerea acestei ţinte”.

Nicolae Ciucă: „În acest moment este vorba doar de anunţarea unor intenţii care urmează să fie dezbătute pe data de 9 (septembrie – n.r.) la nivelul miniştrilor Energiei din Uniunea Europeană. Din aceste intenţii am putut să desprindem faptul că, practic, prin măsurile pe care noi le-am luat prin ordonanţa de săptămână trecută suntem foarte aproape de a îndeplini aceste intenţii”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here