vineri, noiembrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalCip și Cirip, apogeul proiectului „România educată” al președintelui Iohannis

Cip și Cirip, apogeul proiectului „România educată” al președintelui Iohannis

-

La o lună după ce ministrul Educației Sorin Câmpeanu făcea de râs proiectul de suflet al președintelui Iohannis, „România educată”, anunțând, după ce doar 6% dintre elevii de clasa a VIII-a au scris perfect în limba română, la Evaluarea Națională, că școala nu asigură nici măcar nota 7 fără meditații, mai marii României s-au pozat în mână cu cartea pentru copii „Cip și Cirip”.

În fotografia postată de ministrul de Interne Lucian Bode pe contul său de Facebook, printre cei care promovează una dintre cele mai noi cărți pentru copiii, „Cip și Cirip sau Lumea magică a mamei și a fetiței ei” de Veronica și Ann-Kathrin Schmidt, îi mai putem identifica pe președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și pe ministrul Justiției Cătălin Predoiu.

Demnitarii de mai sus au devenit fericiții posesori ai acestui nou izvor de cultură pentru cei mici, ne referim evident la opera „Cip și Cirip sau Lumea magică a mamei și a fetiței ei”, cu prilejul participării, duminică 31 iulie 2022, la evenimentul dedicat sașilor din Transilvania intitulat „Festivalul Săptămâna Haferland”.

„Vocile autoarelor” au făcut minuni la avanpremieră

„Duminică, 31 iulie, la Criț, într-un decor care invită la poveste, în curtea Casei Kraus, a avut loc o lansare inedită, în avanpremieră, a cărții Cip și Cirip sau Lumea magică a mamei și a fetiței ei de Veronica și Ann-Kathrin Schmidt.

Un  eveniment special dedicat celui mai important public, copiii care provin din familii defavorizate și care fac parte din proiectul educațional after-school al Fundației M&V Schmidt (…)

La Haferland, într-o atmosferă de vis, fetițe și băieți îmbrăcați în rochițe și cămășuțe albe de in, alergau desculți, rădeau și se bucurau de o zi liniștită de vară. De cum au auzit vocile autoarelor, Veronica și Ann-Kathrin Schmidt, copiii s-au așezat pe baloții de paie împodobiți cu pânză brodată cu motive săsești, într-un cerc, curioși și nerăbdători să descopere lumea nemărginită care se deschide în poveștile din cartea Cip și Cirip sau Lumea magică a mamei și a fetiței ei (…)

Cip și Cirip sau Lumea magică a mamei și a fetiței ei scrisă de Veronica și Ann-Kathrin Schmidt este dedicată deopotrivă copiilor și părinților (…)

Evenimentul de lansare a cărții va avea loc în luna septembrie, în București, împreună cu editura Curtea Veche, cea care a publicat cartea. Fondurile obținute din vânzarea cărții vor fi folosite în scop caritabil”, a punctat Veronica Schmidt pe contul de Facebook al festivalului.

Prietenia Iohannis – Schmidt

Veronica Schmidt, sora controversatului politician și afacerist din Republica Moldova Renato Usatîi, împreună cu soțul ei, omul de afaceri Michael Schmidt, sunt organizatorii Festivalului Săptămâna Haferland.

Cei doi sunt foarte buni prieteni cu familia Iohannis, cu care s-au afișat la ceremonia din orașul german Aachen la care președintele României, Klaus Iohannis, a primit premiul Carol cel Mare, în octombrie 2021.

Cîmpeanu recidivează

La o săptămână de când cartea „Cip și Cirip” a relansat programul „România educată”, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, prezent sâmbătă, 6 august 2022, la Iaşi pentru a lua parte la Forumul Educaţiei, unde a fost dezbătută noua Lege a Educaţiei, a vorbit din nou despre dezastrul din învățământul românesc:

„Am fost întrebat care cred eu că este cel mai bun ministru al Educaţiei din ultimii 30 de ani. Cu tristețe v-o spun, niciunul. Începând cu mine, ministru care a avut un mandat din 2014–2015. Este simplu, este logic, dacă am fi fost buni, nu am fi fost în această situație”.

Cîmpeanu a ținut să precizeze că cele două Legi ale Educaţiei aflate în dezbatere publică nu sunt altceva decât transpunerea în text legislativ a raportului final „România Educată”. Tot el declara că printre motivele pentru care se schimbă legile educației se numără analfabetismul funcțional ridicat din țara noastră, necesitatea creșterii spiritului gândirii critice, dar și faptul că sistemul de învățământ din România este învechit. Potrivit ministrului, noile prevederi pornesc de la nevoile elevului identificate pe parcursul a peste şase ani de consultări în cadrul proiectului „România Educată”.                                

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...