Cine face jocurile la Colegiul Medicilor Stomatologi. Ecaterina Ionescu, „Capo di tutti capi”

Colegiul Medicilor Stomatologi

Medicii stomatologi din Capitală se pregătesc să-și aleagă sâmbătă reprezentanții în Colegiului Medicilor Stomatologi, iar scrutinul va fi unul tensionat. Stomatologii sunt nemulțumiți și acuză că medicina dentară din România a devenit o afacere în mâna câtorva oameni.

„Capo di tutti capi” este considerată prof. dr. Ecaterina Ionescu, care cu mână forte ar controla întregul sistem medical dentar.

Astfel, Ecaterina Ionescu a reușit în doar câțiva ani să obțină toate funcțiile de conducere din medicina dentară românească. Este președintă a Colegiului Medicilor Stomatologi din România, prorector al Universității de Medicină și Farmacie București „Carol Davila”, președintă a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, șefa Comisiei de Stomatologie din Ministerul Sănătății. Cu alte cuvinte, dacă vrei să te faci dentist, depinzi de Ecaterina Ionescu. Dacă vrei să ai vreun titlu universitar, sau vreo diplomă, depinzi de Ecaterina  Ionescu, acuză dentiștii.

„Doamna  Ionescu îți controlează viață de medic stomatolog de la examenul de admitere și până la pensie. Și ca să rămână pe veci în funcție, schimbă numele «Colegiului Medicilor Dentiști din România» în «Colegiul Medicilor Stomatologi din România», că să își mai adauge câteva mandate de președinte”, a declarat pentru Cetățeanul, sub protecția anonimatului (lesne de înțeles de ce), un stomatolog bucureștean.

Colegiul Medicilor Stomatologi, sub „zodia” Ecaterinei Ionescu

Dar ce o recomandă pe Ecaterina Ionescu în fruntea medicinei dentare românești?

Ionescu nu ar mai fi profesat de peste 20 de ani și nu ar avea nici măcar un cabinet stomatologic, atrag atenția stomatologii.

Gurile rele spun că Ecaterina  Ionescu nu vorbește nicio limba străină și de când este președinta CMSR această instituție nu ar mai fi achitat cotizația la organismele internaționale la care era afiliat.

În ceea ce privește cariera universitară a prorectorului UMF „Carol Davila”, aceasta  este umbrită de acuzații grave.

Presa a dezvăluit că Ecaterina  Ionescu ar fi folosit date false în fişa sa de autoevaluare de la concursul organizat de instituţia de învăţământ superior în 2006, în urma căruia a devenit profesor universitar. În fişa de autoevaluare, Ecaterina  Ionescu declara că are nu mai puţin de 13 articole ştiinţifice recunoscute ISI (baza ce reuneşte cele mai importante articole ştiinţifice din întreaga  lume). În realitate, potrivit bazei de date ISI Web of Knowledge, Ecaterina Ionescu nu publicase până la acea dată nici măcar un articol cotat ISI. Ionescu și-a publicat primul text recunoscut ISI abia în 2008.

Conducerea Universităţii „Carol Davila” ar fi recunoscut falsul, dar prorectorul nu a primit nicio sancţiune. Șefii UMF au considerat că Ecaterina Ionescu îşi merită titlul de profesor universitar. Asta contrar standardului minim de acordare a gradaţiilor în învăţământul superior din 2006, ce prevedea că sunt necesare cel puţin două articole cotate ISI pentru a dobândi titlul de profesor universitar.

Scandalos este nu numai că Ecaterina Ionescu nu a fost sancționată, dar chiar a fost promovată.

Astfel, Ministerul Educației a numit-o membru al Comisiei de specialitate Medicină dentară a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Scandalul cotizațiilor de la Colegiul Medicilor Stomatologi

Miza jocurilor făcute la Colegiul Medicilor Stomatologi este și una financiară. Astfel, Ecaterina Ionescu gestionează banii din cotizațiile a peste 22.000 medici stomatologi, adică peste 2 milioane de euro anual.

Recent, mai mulţi practicieni au acuzat conducerea asociaţiei profesionale şi au arătat-o cu degetul pe şefa Ecaterina Ionescu, plângându-se că nu mai au nicio idee ce se întâmplă cu banii lor din cotizaţii, de mai bine de 3 ani. Stomatologii au acuzat conducerea că nu a mai întocmit niciun raport de activitate de ani buni şi ia decizii în mod discreţionar. Mai mult, statutul asociaţiei ar fi modificat, astfel încât doar trei oameni să ia decizii în numele a 20.000 de stomatologi din toată ţara.

„Am fost scoşi din toate organismele internaţionale, de la CED, care e o corespondenţă profesională, pentru că nu s-a plătit cotizaţia. Am sesizat toate organismele şi autorităţile statului.  Atât Ministerul Sănătăţii, Ministerul Învăţământului, ARACIS, Parchetul General, DNA, tot ce s-a putut”, declara doctorul Mihaela Cuţu, avertizor de integritate public.

„De ani de zile n-am văzut o dare de seamă financiară serioasă aşa cum ar fi trebuit ca raportul să fie trimis membrilor. Rămâne de văzut dacă măcar formal o să primim nişte date legate de modul în care s-au cheltuit banii colegilor. Sunt 22.000 de medici dentişti, cotizaţia e de 40 de lei pe lună. Din aceşti bani, o bună parte îi trimite colegiului naţional. Sunt adunaţi, în aceşti ani, cred că putem să vorbim liniştiţi de sute de mii de euro”, susţinea şi Dan Şutean, medic stomatolog în Timiş.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.