Cine este ministrul care se ocupă de Economia României. Danuţ Andruşca a fost propulsat în funcţie de un un baron aflat în închisoare

Deputatul PSD de Neamţ Dănuţ Andruşcă, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Economiei şi aprobat de Parlament, a fost director general la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin, dar şi administrator special al Cuprumin. Baronul de Neamţ Ionel Arsene, aflat acum după gratii, este cel care l-a urcat pe Andruşcă în scaunul de ministru.

Danuţ Andruşca, ministrul propus al Economiei, a reuşit cu foarte mare greutate să exprime câteva idei coerente in cadrul audierii din comisiile de specialitate din Parlament.  Atunci el a declarat că este recomandat să ajungă ministru de faptul că este tatăl a doi copii.

Întrebat de jurnalisti cum va realiza ceea ce isi propune, Danut Andrusca a spus totul se afla in programul de guvernare. “Prin programul de guvenare aveti toate datele”, a spus Andrusca.

Obiectivul ministrului: să fie devotat

Apoi, când a fost chestionat despre priorităţile sale ca ministru, Andruşca a spus că primul obiectiv este dezvoltarea economiei. “Voi face tot ce îmi stă în putinta pentru dezvoltarea economiei româneşti, dar un rol important va avea pentru… în cadrul economiei…îmi cer scuze ca suntem emoţionat”.

“A doua propunere va fi pentru crearea de noi locuri de munca mai bine plătite”, a mai spus Andrusca.

“O a treia viziune este pentru susţinerea tuturor producătorilor”, a adaugat Andruşca. Nu a dorit să detalieze aceste idei, sugerând jurnaliştilor să citească programul de guvernare.

Cine l-a susţinut: un baron aflat după gratii

Stângaciul Andruşcă a ajuns ministru în urma înţelegerii dintre Dragnea şi baronii din Moldova, liderul PSD le-a promis şefilor de filiale judeţene că le va da oameni în noul guvern dacă îl debarcă pe Mihai Tudose din postul de premier. Astfel, Ionel Arsene, şeful CJ Neamţ l-ar fi propus pe Andruşcă la Economie.

Curtea de Apel Bacau a emis, luni, un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Ionel Arsene, şeful PSD Neamt şi al Consiliului Judeţean Neamţ, acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă.

Preşedintele CJ Neamt a fost reţinut pe 18 ianuarie de procurorii DNA si, ulterior, plasat sub control judiciar, decizie contestata de procurori.

DNA îl acuza pe Ionel Arsene ca, în cursul anului 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei PSD Neamt, a primit de la o persoana (martor în cauza) suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lasat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilitatilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Biografia

Andruşcă, născut pe 19 ianuarie 1969, este la primul mandat de deputat. A absolvit Liceul Ştefan cel Mare din Târgu Neamţ şi Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

În perioada 1994 şi 2013, Andruşcă a fost director general la Ulprod din Târgu Neamţ, firmă la care deţine 75% din acţiuni.

Între 2014-2015 a devenit consilier al unui secretar de stat în Ministerul Economiei, iar între 2014-2016 a fost preşedintele board-ului Conversmin şi administrator special la Cuprumin.

De asemenea, în perioada 2013-2014 a fost administrator special, dar şi director general la RAAN, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

În 2016 a candidat pentru un mandat de deputat la Neamţ, fiind vicepreşedinte al Comisiei pentru Industrii şi Servicii şi reprezentat în comisia parlamentară de anchetă a Camereie Deputaţilor şi Senatului privind Activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ