EXCLUSIV. Surse: Cererea de radiere a casei pierdute de Iohannis n-a ajuns la Cadastru pentru că nu a fost trimisă din ANAF

Klaus Iohannis exultă

CadastruOficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) susține că la Sibiu nu s-a înregistrat nicio cerere de radiere a drepturilor de proprietate ale familiei Iohannis asupra casei pierdute anul trecut în instanță. Potrivit unor surse din cadrul ANAF Sibiu, hârtia nici nu a plecat din ANAF către Oficiul de Cadastru Sibiu. 

„În evidențele OCPI Sibiu nu s-a înregistrat nicio cerere de radiere formulată de Ministerul Finanțelor sau de altă parte interesată”, se precizează într-un răspuns al OCPI transmis la solicitarea AGERPRES.

Aceasta cu toate că, pe 25 martie, oficialii Administraţiei Financiare din Sibiu susţineau că au tremis la Cadastru cererea de radiere a dreptului de proprietate pentru soţii Iohannis. În curând se fac două săptămâni şi cererea tot nu a ajuns, chiar dacă cele două instituţii au sediul în acelaşi oraş.

Familia președintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov un proces privind un imobil din centrul Sibiului. În luna noiembrie a anului trecut, Curtea de Apel Brașov a respins recursul declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Presa locală a relatat faptul că imobilul în cauză a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii ’70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu nr.29 a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.