Ce datorii la stat are primarul Sectorului 3 al Capitalei, ”contribuabilul” Robert Negoiţă

Robert Negoiță, Negoiță scapă de lista rușinii blocuri în Parcul IOR

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, este un exemplu negativ pentru contribuabili. Edilul nu și-a plătit nici acum dările către stat, având restanțe de plată de peste 232 de milioane de lei, conform listei publicate joi de ANAF.

De altfel, primarul Negoiță este românul cu cea mai mare restanță la bugetele de stat, pe persoană fizică.

Pe lista datornicilor se menţine şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a cărui datorie a crescut de la 4 milioane de lei, cât era în luna mai, la 9,69 de milioane de lei.

Directorul firmei de construcţii Tehnologica Radion, Theodor Berna, are datorii la stat de 7,92 milioane de lei, aceeaşi sumă ca acum patru luni, în timp ce omul de afaceri Silviu Prigoană, care în urmă cu patru luni avea de achitat la stat 3,97 milioane de lei, şi-a plătit o mică parte din datorie, acum având restanţe de 3,92 milioane de lei. Cristian Ţânţăreanu, alt om de afaceri din Corbeanca, avea de plătit la stat în luna mai 2,72 milioane de lei. Între timp, datoria a scăzut foarte puţin, până la 2,71 milioane de lei.

Soţia lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, avea în urmă cu patru luni o datorie către Fisc de 48.923 de lei. Între timp a plătit mare parte din sumă, în acest moment ea figurând cu o datorie de 1.739 de lei.

”Listele rușinii”

ANAF a publicat joi lista cu persoane fizice care figurează cu restanțe la Fisc mai mari de 1.500 de lei și neachitate până în prezent. Aceasta conține 187.230 de contribuabili, care totalizează obligații fiscale restante de 3,4 miliarde de lei, rezultate inclusiv din activități economice independente sau profesii libere.

Potrivit instituției, din totalul restanțelor se pot recupera, la această dată, circa 2,3 miliarde de lei (67,6%).

ANAF a publicat, deja, listele cu contribuabilii mari, mijlocii și mici care figurează cu restanțe la stat la data de 31 martie 2016.

La categoria contribuabili mari, pe listă sunt 186 de entități, cu restanțe totale de 2,6 miliarde de lei. Din total, 769 de milioane de lei reprezintă obligații de plată contestate.

Contribuabilii mijlocii, 2.486, au obligații fiscale restante în cuantum total de 3,8 miliarde de lei, din care 316 milioane de lei reprezintă sume contestate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here