Cât a căzut PSD! Ciolacu este singura soluție, deși este la 12 procente sub partid

Am lăsat să treacă o săptămână de la prima parte a acestui articol (Cum a rămas PSD fără lideri prin Teoria centrului imaculat) și am constatat, plăcut surprins, că presa din Romania începe să se trezească. Că nu curge chiar lapte și miere pe culoarele coaliției și mai ales prin birourile PSD de la Kiseleff.

Gafa teribilă a publicării unui sondaj de opinie, care îl distruge efectiv pe Ciolacu, dar și declarația lui Muraru de la Iași, cel care s-a trezit vorbind exact ceea ce a auzit de la liderii PNL, a dezlegat puțin limba unor jurnaliști care s-au săturat să înghită servitele din comunicatele oficiale ale partidelor de la guvernare.

Că Ciolacu se ferește că dracu de tămâie de schimbarea premierului este un secret, poate, doar pentru pesedisti. Cei de la PNL știu că liderul social democrat a bătut palma până în 2024. Și cum să nu o facă, dacă consilierii săi îl lasă în ofsaid și arată cum stă el pe locul 1 la încredere, la 12 procente sub partid? Păi ce muniție mai bună, pentru cei care își doresc îndepărtarea lui Marcel, poate fi alta decât propriul comunicat al PSD? Pe bune? Nu-l mai ajutați băieți, că nu-l trage ața acasă la Buzău. E frumos la București: biroul – birou, spp-ul – spp, mașina – mașină … și să mă opresc aici să nu merg către cancan..

Marți, maestrul Cristoiu a remarcat ce scriam și noi acum câteva zile. Pericolul Rafila și faptul că ministrul sănătății nu a fost sondat pentru că strica titlul „PREȘEDINTELE PSD DOMINĂ TOPUL ÎNCREDERII” dar cât de patetici pot fi… și mai ales oare cât de proști ne cred? Speriat de comentariile din ultima perioadă, președintele PSD a părăsit urgent vila de la Neptun și a descins de urgență la Parlament unde a organizat o conferință de presă. Surpriză, Parlamentul este în concediu, dar dacă situația o impune facem declarații de presă. Îmbățoșat, Marcel Ciolacu ne-a liniștit și ne-a asigurat că el va fi prim ministru: La anu, prin mai..!!

Fix asta ne interesa, acum gata, totul va fi bine, ce contează inflația, explozia carburanților, creșterea dobânzilor, pe scurt, foamea și frigul care ne pândesc? Sunt bucuros, nevoie mare, mă temeam că nu va fi Ciolacu premier!!! Și mă duce gândul la regretatul Cristi Pațurcă… și la versurile lui, DOAMNE, VINO DOAMNE, SĂ VEZI CE-A MAI RĂMAS DIN OAMENI!!

Revin, ca să fiu corect, problema PSD nu este Ciolacu, problema este că actualul președinte pare singura și cea mai bună soluție pe care o are partidul. Gabriela Firea riscă să ajungă o fostă speranță a politicii românești, și asta pentru că obsesia, altfel justificată, pentru Nicușor Dan și primăria Capitalei pare să o acapareze exclusiv. Păi, doamna ministru ce faceți cu ministerul pe care-l conduceți? Că încă nu aveți adresa pe antet! O altă speranță, Alexandru Rafila, a luat-o razna în toiul verii, și ne-a trimis pe toți după iod. Fix în momentul când era nevoie de un om echilibrat, ne-a liniștit și Rafila!! Mai rămâne nea Paul Stănescu, dar olteanul are treabă mai mult cu numirile prin agenții și ministere. Om prevăzător, își asigură o bătrânețe liniștită.

Așa că.. rău cu rău, dar mai rău fară rău, rămânem cu Marcel Ciolacu, cu speranta că nu va dori să devină premier. Ar fi prea de tot.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here