Când francezii ajung români. Consilierul local Guilhem Moulin semnează „în lipsă” documentele oficiale

Guilhem Moulin
Guilhem Moulin a semnat în fals că a participat la ședința de specialitate

„Francez am fost, român sunt încă!”. Ar putea fi deviza consilierului local al Sectorului 4, Guilhem Moulin, care a îmbrățișat și năravurile dâmbovițene după ce s-a aciuat prin Capitală. Moulin lipsește de la ședințele de comisie, dar semnează în fals că a participat, pentru a încasa indemnizația întreagă de consilier local.

Clotilde Armand nu este sungurul francez consilier local USR din București. Corespondentul ei (sau tiz dacă vreți să-i spuneți așa) este Guilhem Moulin, consilier în Consiliul Local (CL) al Sectorului 4.

Absent la ședință, prezent la salariu

Moulin este membru al Comisiei nr 6 pentru comerţ şi protecţia consumatorului, din cadrul CL Sector 4, calitate în care trebuie să participe la ședințe, unde se analizează proiectele de hotărâri ale consiliului local sau se decide asupra altor probleme trimise de consiliul local spre avizare. Consilierul USR obișnuiește să lipsească de la aceste ședințe, iar uneori să mai semneze și în fals că a participat.

Asta pentru a putea încasa indemnizația întreagă. Ce-i drept, nu e o sumă mare, dar chiar și așa probabil că Guilhem Moulin nu vrea să o piardă.

Așa s-a întâmplat și la ultima ședință, din data de 8 octombrie 2019, în care s-a discutat un proiect de hotărâre al CL Sector 4 privind modul de organizare și desfășurare a licitațiilor publice pentru închirierea spațiilor comerciale libere din piețele și complexele agroalimentare aflate în administrarea Sectorului 4.

Din cei cinci membri ai comisiei, singurul care a lipsit a fost Guilhem Moulin, după cum este consemnat în procesul-verbal al ședinței.

Guilhem Moulin
În procesul-verbal al ședinței s-a consemnat absența consilierului Guilhem Moulin

 

Ulterior, pe avizul comisiei pe proiectul analizat, a apărut și semnătura consilierului Guilhem Moulin, ca și cum ar fi fost prezent la ședință. Unii ar putea să spună că e truc, alții că ar fi o infracțiune.

Guilhem Moulin
Guilhem Moulin a semnat în fals că a participat la ședință

Consilierul Guilhem Moulin, „săpunit” de primarul Băluță

La ședința Consiliului Local ce a urmat în aceeași zi, Guilhem Moulin a criticat proiectul primăriei de reabilitare a unor străzi din sector – neasfaltate și fără utilități, proiect de care consilierul USR ar fi trebuit să aibă cunoștință, dacă nu ar fi lipsit de la ședințe.

Luat la întrebări de primarul Daniel Băluță, Guilhem Moulin a dat din colț în colț.

Întrebat dacă este adevărat că a lipsit la ultimele patru ședințe ale comisiei din care face parte și dacă a acumulat peste 50 de absențe, Moulin a refuzat să răspundă (urmărește video de la minutul 3.00 cum Guilhem Moulin se ferește să spună adevărul).

 

„Este o discuție personală sau…? Eu nu știu, nu vă răspund…”, a fost, după cum ați putut vedea mai sus, tot ce a putut să îngaime consilierul USR. În tot acest timp, francezul conațional al lui Clotilde Armand se uita cu disperare spre colega sa de partid, Mihaela Murgoci, care a încercat să-i ia apărarea, dar nu a reușit să fie convingătoare: „Nu are nicio legătură cu proiectul acesta… Ce relevanță are?”.

Guilhem Moulin, dialog cu Cetățeanul: „Am întârziat destul mai mult. Am ajuns după sfârșitul ședinței”

Dat fiind că din înregistrarea video a ședinței Consiliului Local nu reieșea dacă Moulin confirmă sau infirmă fapta, reporterii Cetățeanul l-au contactat telefonic. Deși e francez sadea, Guilhem Moulin dă dovadă că este familiarizat cu subtilitățile limbii române și le folosește ca atare. Astfel, între „am întârziat puțin” și „am ajuns după ședință” nu este nicio diferență, după alesul local.

„Subiectul în sine este foarte discutabil. Eu am procedat ca de obicei… La ședința respectivă, din păcate, am întârziat. E adevărat, destul mai mult. Am ajuns după sfârșitul ședinței. Apoi, am semnat avizul pentru ședința respectivă”, ne-a mărturisit compatriotul lui Clotilde Armand.

„Of-ul” său era înregistrarea video a ședinței Consiliului Local, ședință care are caracter public. Consilierul USR era interesat să știe doar cum a ajuns filmulețul la în posesia noastră. După cum spuneam, ședința este publică, dar Moulin a pretins că filmarea avea nevoie de acordul său, amenințând cu judecata în cazul publicării clipului.

„De unde aveți acest video, pentru că a fost filmat de un angajat al primăriei, iar eu nu mi-am dat acordul. (…) Înseamnă că video respectiv nu trebuia să ajungă la dumneavoastră. (…) Dacă acest video va fi publicat, eu vă dau în judecată”, a amenințat consilierul USR Guilhem Moulin. Însă, reamintim că, potrivit legii, ședințele de consiliu local au caracter public, iar românii au tot dreptul să fie informați despre „activitatea” aleșilor. Altfel, Moulin ar putea spune că este ilegală orice înregistrare video făcută în Parlamentul României.

Ascultă aici discuția Cetățeanul cu Guilhem Moulin

Pe Facebook e justițiar

Guilhem Moulin
Când francezii ajung români. Consilierul local Guilhem Moulin nu prea dă pe la ședințele comisiei de specialitate din care face parte FOTO Facebook

Pe Facebook, Guilhem Moulin face pe justițiarul, înfierând adversarii politici din sectorul 4. Într-una dintre ultimele postări, Moulin acuză „gradul de amatorism” al șefilor Primăriei, nemulțumirea sa fiind legată de o rectificare bugetară.

„Ședința ordinară de consiliu local din data de 29 octombrie 2019: avem a 53-a rectificare bugetară din mandatul nostru la vot (a 10-a pentru anul 2019) (…) Mă voi abține la aceste proiecte care arată gradul înalt de amatorism din actuala conducere a primăriei, proiectele fiind foarte prost pregătite, a scris pe Facebook consilierul USR Guilhem Moulin.

Admirator al lui Nicușor Dan

Guilhem Moulin este un admirator declarat al lui Nicușor Dan, deputatul-activist care vorbește despre demolarea unor blocuri ale bucureștenilor.

„Am făcut parte dintr-o organizaţie studenţească axată pe antreprenoriat, unde am organizat nenumărate evenimente pentru studenţi, iar în Bucureşti am participat la acţiuni de plantare de copaci cu diverse organizaţii locale. Despre Nicuşor Dan şi viziunea lui politică am aflat încă din 2012, de la prima lui campanie, însă de data aceasta am hotărât că este timpul să mă implic şi eu. Bucureşti este oraşul care m-a primit cu braţele deschise, unde am avut primul job serios după facultate, unde mi-am făcut prietenii strânse, iar Sectorul 4 este pentru mine acasă”, a notat Guilhem Moulin în prezentarea sa de pe site-ul USR Sector 4.

Citește și: Bucureștenii, după ce Nicușor Dan a vorbit despre demolarea blocului lor: „Numai Ceaușescu mai dărâma casele oamenilor!

 

LĂSAȚI UN MESAJ