Campania „Propune pentru București!”, la final. Marcaje rutiere, fertilizare in vitro și pistă de alergare

“Propune pentru București!”

Un proiect care vizează realizarea de marcaje rutiere pe 185 de artere şi în 255 de intersecţii din Capitală a primit cele mai multe voturi în campania “Propune pentru București!”. Primele 20 de proiecte vor fi incluse în proiectul de buget al Capitalei pentru 2018, valoarea totală alocată de fiind de patru milioane de euro.

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat rezultatele Campaniei “Propune pentru București!” şi cele douăzeci de proiecte care vor fi incluse în proiectul de buget pentru anul 2018.

Pe primul loc în topul preferinţelor bucureştenilor, cu 1.446 de voturi, s-a clasat proiectul „Împreună, în siguranţă, pe aceleaşi străzi – Creşterea siguranţei rutiere în 255 de intersecţii şi 320 km de străzi”. Acest proiect a fost dezvoltat de o echipă formată din: Vladimir Iuganu, Lucian Munteanu, Vali Munteanu, Andrei Avram, Ioana Alexandra Rusu, Alex Iţcuş, Mircea Bobînă, Bogdan Stănimir, Viorel Bitu, Tiberiu Simţion, Sergiu Nicolae Brega, Vitalie Brega, Bogdan Chiriţescu, Oana Vernescu, Cosmin Vîlcu şi Marian Ivan. Ei au beneficiat de sprijin logistic din partea Bucharest Bike Commuter, Bogart Media Creation si E-dea Works.

Obiectivul general al proiectului este realizarea de marcaje rutiere pentru reducerea numărului de accidente. Astfel, proiectul prevede realizarea marcajelor rutiere pe 185 de artere sau tronsoane (aproximativ 320 km) şi în 255 de intersecţii aflate în toate cele sase sectoare ale Capitalei.

Fertilizare in vitro, la „Propune pentru București!”

Pe locul al doilea, cu 866 de voturi, a fost ales proiectul ”Newborn”, propus de Marilena Băluță, care se adresează cuplurilor cu probleme de fertilitate şi venituri sub 4.000 lei/cuplu, pacienţii aflaţi la vârsta fertilă, diagnosticati cu diferite tipuri de cancer. Scopul acestui proiect este facilitarea accesului persoanelor cu venituri mici sau pacienților tineri diagnosticați cu cancer la tratamente de înaltă specialitate în vederea creșterii natalității și prezervarea fertilității.

Astfel, vor începe acțiuni de informare, vor fi selectate grupurile țintă, va avea loc o licitație pentru achiziționarea consumabilelor necesare derulării proiectului și vor fi realizate procedurile propriu-zise specifice procedurilor de fertilizare in vitro.

Pe locul al  treilea a fost selectat  proiectul ”Pista de alergare din tartan in Herăstrău”, propus de Vlad Toma, cu 526 de voturi din partea bucureștenilor. Conform Notei Comisiei de evaluare a proiectelor, acest proiect va fi implementat într-un loc pretabil, respectiv Parcul Tineretului. Pista de alergare din tartan va putea fi folosită gratuit de toți locuitorii care practică alergarea în parc, joggingul, participanții la maraton sau sportivii care vor să facă încălzirea înainte de sportul practicat.

Pietonale de week end

Pe locul al patrulea la “Propune pentru București!” s-a situat proiectul “Pietonale de Weekend în Cartierul Creativ al Bucureștiului, propus de Gavrilă Andrei Borțun, cu 514 voturi.  Prin acest proiect se propune ca Primăria Municipiului Bucureşti să susţină activitatea culturală din zonă, prin transformarea

unor străzi, puncte strategice din cartier, în străzi pietonale, pe durata week end-urilor. Este vorba despre Calea Griviţa – partea situată între Buzeşti şi Dacia, precum şi Strada Brezoianu. În aceste două puncte există o serie de operatori culturali şi economici (în zona industriilor creative) care au o ofertă de calitate în ceea ce priveşte petrecerea timpului liber pentru bucureşteni, menţionează iniţiatorul proiectului.

Printre proiectele alese de cetățenii orașului ca fiind necesare și utile Capitalei se numară și “Totemuri cu valoare culturală în cartierul creativ al Bucureştiului”, ”Regenerare urbană: reconstrucţia piaţetei Decebal”, proiectul ” Aplicaţie de avertizare ”, dar și ” Zero bordură la trecerile de pietoni”.

Potrivit municipalităţii, proiectele votate vor păstra ideea inițială a cetățeanului, însa vor putea fi adaptate de Primărie. În cadrul campaniei au fost depuse, în total, 151 de proiecte, iar municipalitatea va investi anul viitor patru milioane de euro pentru implementarea a 20 dintre cele mai votate.

Propunerile de proiecte trebuia să se încadreze într-unul dintre domeniile: infrastructură, amenajare / reabilitare spaţii publice, spaţii verzi – locuri de joacă pentru copii, mobilitate şi siguranţa circulaţiei, infrastructură culturală, inrastructură socială, smart city, sănătate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here